NRW Türk Gazeteciler Birliği'den (TJB-NRW) bir grup gazeteci Selanik gezisi yaptı. Selanik'in tarihi, kültürü, doğasını ve Atatürk'ün doğduğu evi ziyaret eden TJB'li gazeteciler Selanik izlenimlerini kaleme aldılar.

Merkezi Duisburg'ta bulunan ve yaklaşık 15 yıldan beri faaliyetlerini sürdüren NRW Türk Gazeteciler Birliği'nden (TJB-NRW) bir grup gazeteci Selanik gezisi yaptı. Selanik'in tarihini, kültürünü, doğasını, turizm sektörünü ve Atatürk'ün doğduğu evi ziyaret eden TJB'li gazeteciler Selanik izlenimlerini, görüp yaşadıklarını kaleme aldılar.

Kısa Selanik ziyaretinden son derece mutlu ayrılan TJB'li grup adeta İzmir havasını soluduklarını anlattılar. Grup adına konuşan Fatih Yıldız, Selanik izlenimlerini şu şekilde dile getirdi:

HALKI DEMOKRAT

“Özellikle mimari yapısı ve kültürü Türkiye'ye çok benziyor. Halkı Demokrat. Selanik şehir merkezinde fazla Türk bulunmuyor, ama şehrin etrafında bulunan yerleşim yerlerinde bu sayının arttığını fark ettik. Türkiye'den politik nedenlerden ötürü Yunanistan'a 2 bin ailenin yerleştiği söyleniyor. Şehir merkezinde yok denecek kadar az sigara içiliyor. Selanik havaalanında ise tam tersi bir durum var. Şehir merkezinde özellikle kenarları vatandaşların sıkça uğradığı yerler. İç bölgelere gidildikçe insanlar azalıyor. Politik gösteriler ve aktiviteler çok yoğun. Selanik pasta ve tatlı çeşitleriyle ünlü ve her köşede bir pastahane bulunuyor. Selanik'e gelenlere mutlaka balık yemeyi tavsiye ediyoruz. Batı Avrupa'ya nazaran tarafik kurallarına dikkat edilmiyor. Sahilleri İzmir kordonuna çok benziyor. Şehir merkezinde ilticacı yok denecek kadar az. Dışarıdan gelen ziyaretçilerin plakaları çözmesi oldukça zor. 2012 yılında Atatürk'ün evi restore edilmiş. Birçok kişi Atatürk'ün evini ziyaret etmek için Selanik'e geliyor. Trafiği yoğun değil”

TJB'li grup meşhur Selanik kalesi, osmanlıya ait külliye, kiliseler, sanat müzesi, resim sergisi gibi dolu, dolu bir ziyaret sonunda memnun kaldıklarını dile getirdiler..

Metin ES / SELANİK