Saygıdeğer Hamburglular

Değerli Basın Mensupları



Hamburg El Ele Engelliler Derneği'nin “TGH bizim Billstedt şubesindeki binayı kullanmamıza izin vermiyor” içerikli yazılı basın açıklamasındaki iddiaların doğru olmadığını bilginize arz ediyoruz.
Konu hakkında maalesef kamuoyu yanlış bilgilendirilmektedir.
TGH
Yönetim Kurulu, ihtiyacı olan tüm dernek ve inisiyatiflerin Altona ve Billstedt semtlerindeki TGH binalarını en verimli ve düzenli şekilde kullanabilmesi için ön çalışmalar yapmış ve bazı kararlar alınmıştır.

Daha önce yaptığımız açıklamalarda da belirttiğimiz gibi TGH, içinde
bulunduğu mali sıkıntılardan dolayı binaların kiralarının ve masraflarının ödenebilir hale gelmesi için belirleyici kararlar almak zorundadır ve binaların kullanımı da bu karara dahildir.

Bundan dolayı yönetimimiz binaların kullanımı için yeni düzenlemeler getirmiş ve Hamburg El Ele Engelliler Derneği'yle yaptığımız toplantı ile bu sonuç dernek yöneticilerine bildirilmiştir.

TGH yönetiminin belirlediği bir üyemiz de dernek yetkililerine TGH Billstedt
binasının hangi düzenlemeler doğrultusunda kullanılabileceğini yazılı olarak bildirmiştir. Düzenleme kapsamında Hamburg El Ele Engelliler Derneği'nden, TGH binasının kullanımı için aylık 100 Avro genel giderlere katılım payı talep edilmiş ve bu da kendilerine yazılı şekilde iletilmiştir.

Zira mali olarak darboğazda olan TGH'nın Billstedt şubesinin yüksek olan
kirasının da bir şekilde karşılanması gerekmektedir ve bunu da ancak şube binasını etkinlikler için kiraya vererek gerçekleştirmemiz mümkündür. Aksi durumda binayı tamamen kapatmak zorunda kalabiliriz ki, bu da yine vahim sonuçlara gebe olacaktır. Sosyal çalışma yapan ve çok üyesi olduğunu söyleyen Hamburg El Ele Engelliler Derneği, yaptığı çalışmaları kanıt olarak göstererek bina için ödemesi gereken kirayı, resmi kurumlardan bağış olarak pekala da alabilir. Zira Hamburg Eyaleti, bu tür çalışmalar yapan ve konseptlerini sağlıklı şekilde sunan fahri derneklere bütçeler ayırmaktadır.


Hal böyle iken dernek yönetimi, bu çareleri aramak ve
araştırmak yerine yaptığı basın açıklamasıyla aradaki köprüleri de zedelemiştir. TGH olarak toplum yararına yapılan her türlü sosyal çalışmayı destekliyoruz ve gerektiğinde binalarımızı da derneklerin hizmetine veriyoruz. Ama kimin hangi saatte, nerede, kaç saat çalıştığını bilmediğimiz, binaların anahtarlarının bile kimlerde olduğunu bilmediğimiz bir zihniyette çalışmak kesinlikle TGH'nın çalışma prensibine ters düşmektedir.

Düzenlemelere riayet eden
her dernek, çalışma saatleri ve günleri konusunda bizimle plan yaparak binaları kullanabilir. TGH binaları kimsenin tekelinde değildir ve olamaz da. Derneklerimizi de daha prensipli, programlı ve başkalarının da haklarını gözeterek çalışmalarını programlamaya davet ediyoruz. Bu gerçekleri sizlerle paylaşarak, olayları iki tarafın söylemleri çerçevesinde değerlendirmenizi saygılarımızla arz ediyoruz.

Dipnot: TGH Billstedt binasının aylık kirası, yan giderlerle birlikte toplam 5 bin Avro'dur.

Hesaplanırsa, özel şahıs malı olan bu bina için TGH, yılda 60 bin Avro kira ödemek

zorundadır ve bina için devletten kira yardımı bedeli de alınmamaktadır.

Saygılarımızla



TGH Başkanı Nebahat Güçlü