Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi(SYKP) Avrupa örgütü bütün dünyaya ve Avrupa’ya yayılan salgına karşı devletlerin aldığı önlemlerin yetersiz ve insan sağlığı odaklı değil, sermayenin ihtiyaçları odaklı olduğunu belirtti.

Çin’den sonra İtalya’daki gelişmelerden dahi gereken dersin çıkartılmadığını söyleyen SYKP Avrupa örgütü, halkın kendi dayanışma, doğru bilgilenme ve örgütlenme ağlarını acil şekilde örmesi gerektiğini belirtti.

SYKP Avrupa Örgütünün yaptığı açıklamanın tam metni şöyle:

Corona salgınına karşı dayanışma ağlarımızı kuruyoruz!

Corona salgını ve sonrasındaki gelişmeler hepimize bir kez daha dayanışmanın ve birlikte hareketin önemini hatırlattı. İnsan hayatına, doğanın dengesinin korunmasına göre değil, şirketlerin karına ve çıkarlarına göre işleyen sistem tam anlamıyla sınıfta kaldı! Alınan önlemler hem çok gecikmeli hem de salgını engellemek için yetersiz. Yüzbinlerce enfekte olmuş insana, binlerce ölüme rağmen halen insan sağlığını değil, sistemin devamını düşünüyorlar.

Çin’den sonra İtalya’da yaşananlar bu salgına karşı kendi dayanışma ağlarımızı kurmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Medya aracılığıyla üzerimize boca edilen spekülasyonlar halk içinde paniği yükseltirken, devlet için de otoriter tedbirleri alma imkanı sağlıyor.

Sağlığımızı, geleceğimizi şirketlerin ve devletlerin çıkarlarına bırakamayız. Hurafelere, spekülasyonlara, vurgunculuğa, panikçiliğe, fırsatçılığa, bencilliğe ve otoriterleşmeye karşı doğru bilgi paylaşımı, halk çıkarına organizasyon ve dayanışmayı örgütlemek için bütün halklarımızı yaşam alanlarında “Anti – Corona Dayanışma Ağları” nı kurmaya çağırıyoruz.