Metin ES / DUISBURG

Duisburg'ta Ruhr bölgesi temsilciliğini yapan Sol Kültür Derneği, kollektif bir yönetim şekliyle çalışmalarını sürdürüyor.

Partinin yeni adının „Sol Parti“ olmasından sonra yeni üyelerin arttığını ve insanların geleceğe yönelik umutlarının pozitif olduğunu belirten Sol Parti Duisburg Sözcüsü Fehmi İşleyen, „Şimdi sol zamanı, solda örgütlenelim ve birleşelim“ çağrısında bulundu.

TÜRKİYE'NİN SOLA İHTİYACI VAR

Fehmi İşleyen, „çok farklı siyasi yelpazeden bileşenlerin içinde olduğu ÖDP, Sol Parti olunca Avrupa'nın bütün ülkelerinde daha büyük azim ve kararlılıkla örgütlenmeye başladık“ diyerek şunları söyledi:

„Biz burada Türkiye'deki Sol Parti'ye bağlı bir derneğiz. Örgütlenmemiz Sol Parti Almanya Meclisi ve meclisin içinde yürütme organıyla yönetim anlayışı içindeyiz. Türkiye siyaseti ve buradaki göçmenlerin sorunlarıyla alakadar faaliyetlerimiz olacaktır. Burada öncelikle göçmenlerin yaşadığı sorunları gözardı edemeyiz. Bu sorunları yönelik çalışmalarımız var. Özellikle Avrupa'da artan ırkçı, ayrımcı politikaya karşı faaliyetler yürütülüyor. Tüm ilerici, devrimci güçlerle Avrupa zemininde toplumsal muhalefet için bir araya gelerek güç birliği yapmayı hedefliyoruz. Corona salgınından ötürü çalışmalarımızı istediğimiz platforma yapamıyoruz. Nitekim özellikle yaz tatili sonunda çok aktif olarak çalışmalarımız başlayacaktır. Bütün yoldaşlarımızı Sol Parti çatısı altında „Solda birleşmeye“ davet ediyorum. Çünkü Türkiye'nin sol programa siyasete ihtiyacı var. “