'Umudumuzu kırmayalım'

2 Temmuz 1993'de Sivas Madımak Oteli'nde yaşanan ve 35 aydın ve sanatçının dünyanın gözü önünde yakılarak katledilmesinin yıldönümünde düzenlenen panel, bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Hannover Alevi Kültür Derneğinde düzenlenen programda konuşan Veli Yıldırım, "Tarihimizde sadece Sivas Katliamı olmadı, tarihimiz çok sayıda katliamlarla dolu. Bir daha insanlık dışı toplu katliamlar yaşanmasın, buna müsaade etmemeliyiz" dedi.


Sonrasında katliama ilişkin dia gösterimi yapıldı ve ardından Birgün Gazetesi Yazarı Barış İnce yaptığı konuşmada, "Gerici güçler medyanın da kışkırtması ile Sivas'ta 35 aydın  ve sanatçıya karşı toplu katliam yaptı. Türkiye'de linç politikasi her dönemde oldu, yakın tarihde de Kılıçdaroğlu'na karşı linç eylemi yapıldı" ifadelerini kullandı.


İnce sözlerine şöyle devam etti, "Türkiye sadece AKP'den ibaret degil, Aleviler, Kürtler, devrimciler, sosyalistler ve laik kesimler bir araya gelerek mücadele veriyor. İstanbul seçimi ve Ekrem İmamoğlu'nun 'Her şey güzel olacak' sloganı ile bu kesimlerin sempatisini kazandı, böylece büyük bir farkla seçimi kazandı. HDP' in de baraji aşabilmesi için tüm ilerici güçlerin desteğini alması gibi konular örgütlü kesimlerin varlığını gösteriyor"

"Medya İmamoğlu'na saldırdıkca İmamoğlu o kadar güçlendi" diyen Yazar İnce, "Umudumuzu kırmamalıyız, bu ülke bizim ülkemiz ve bu ülkede devrimciler, sosyalistler, laikler, Kürtler, Aleviler AKP'ye karşı memun olmayan tüm güçlerin birlikte haraket etmeleri gerekiyor" dedi.

Cumali Yağmur / Hannover