Basının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda, DİDF Hamburg Başkanı Sinan Özbolat, katliamın her yönüyle aydınlatılması gerektiğini açıklayarak, hükümetin istihbarat servisleriyle bu vahim olayın üzerinin örtülmesine izin vermeyeceklerini belirtti.  Irkçı saldırılardan sadece  göçmenlerin değil Alman işçi ve emekçilerinin de  mağdur olduğunu vurgulayan Özbolat,  ırkıçılığa ve ayrımcılığa karşı ortak yaşam mücadelesinden vazgeçmeyeceklerini belirtti.


Sol Parti Hamburg Eyalet Mılletvekili Mehmet Yıldız ise NSU araştırması sürecinde olayın devlet kurumlarınca ırkçı boyutunun saklanmaya çalışıldığı söyledi.  Devletin sorumlu kurumlarının ve istihbarat örgütlerinin bu olayın ırkçı boyutunun kamuoyundan gizlemeye çalışmasının, katliamda sorumluluğunun önemli olduğunu vurguladı.


Öte yandan Sol Parti Eyalet Yönetim kurulu üyesi
Christian Kruse yaptığı konuşmada NSU cinayetlerini kınayarak, "ırkçı faşist partilerin kapatılmasını ve cinayet şebekesinin arkasındaki karanlık güçlerin aydınlatılmasını" talep etti.Kruse, ırkçılığa karşı ortak mücadele çağrısı yaptı. Sinti Roma Birliğinin Temsilcisi Hr. Ckawczynski de yaptığı konuşmasında,  "Bugün NSU denilen terör örgütü tarafından öldürülen insanları anmak için buradayız. Bu saldırılar  Almanya'da yaşayan tüm insanların birliğini  bozmaya yöneliktir. Bizde ırkçılara karşı bir birlik olduğumuzu göstermeliyiz. Böylesi ırkçı düşünceler insanlık dışıdır.  50 yıldan daha uzun süredir burada yaşayan insanlar artık buralı ve Almanya bizimde ülkemizdir" açıklamasını yaptı