Bu yılki Nordestedt am Kulturwerk 1, 22844 adresinde yapılmış olan 23 Nisan törenlerine çok sayıda vatandaş, Sivil Toplum Örgütü ve derneklerin temsilcileri ile bazı sanatçıların da iştirak etmesi dikkat çekti.

Türk Alman dostluk ve Kültür derneği, yeni seçilen yönetim kuruluyla; Başkan Sinan Akar, İkinci Başkan Zeliha Eryüksel, Sayman Musa Kızılkuş, Basın Sözcüsü Ute Dreibholz, Yönetim kurulu üyeleri Caner Parlak, Yücel Kara ve Suca Yıldız törende hazır bulundu.


T.C. Hamburg Konsolosu Berati Alver, günün anlam ve önemine değinerek, 23 Nisan olgusunun, Türkiye’nin kurtuluş mücadelesi , Türk ve dünya çocukları açısından ne kadar önemli olduğunun altını çizdi.

Norderstedt –Türk Alman dostluk ve Kültür derneği bünyesinde eğitim alan öğrenciler, başarılı bir saz dinletisi gerçekleştirerek, konuklara keyifli dakikalar yaşattılar.

Norderstedt’te görevli  Öğretmen Sayın Hatice Özkan gözetiminde çalışan çocuklar, başta şiir olmak üzere, Skeç, dans ve şarkı söyleme konusunda öğrendiklerini, sahnede başarıyla sergilediler.

Bad Barmstedt Türk okulu folklor gösterisi, Rus çocuk grubu da dans gösterilerini sundular.

Büyük bir coşkuyla sahne olan ve irili ufaklı herkesin keyifle takip ettiği programın sonunda, çocuklara kitap hediye edildi ve birtakım hediyeler verildi.