-Salim Yıldız-




Hamburg'un Billstedt semtinde bulunan "Villar" buluşma merkezindeki gerçekleşen kültürel etkinliğe kısa bir zaman içinde duyurusu yapılmasına rağmen yoğun ilgi gösterildi. Aralarında Yeşiller Altona belediye meclis üyesi, Yusuf Uzundağ, şair Özer Meral, Merhaba Hamburg radyosu genel yayın yönetmeni Kazım Korkmaz, Hamburglu yerel sanatçılardan Pınar Ergin, Cemalettin Zeyrek, Hüseyin Boğa ile, El Ele Engelliler Derneği yöneticilerinden Ali Akdemir, Neslihan Gedikoğlu, Salim Yıldız, Mevlüt Aydın, Şenay Kudu, Gülver Gürbüz'ün de bulunduğu dernek üyeleri katıldı.

 

Şiirler Birleştirir

 

Son derece duygu dolu anların yaşandığı etkinliğin açılış konuşmasını yapan dernek başkanı Ali Akdemir, gelen misafirleri selamladıktan sonra kendilerinle dayanışmada bulunan şair Namık Kuyumcu'ya bu anlamlı duyarlı davranışından dolayı, derneğin şeref üyelik belgesini imzalayarak sundu. Ayrıca Hamburg El Ele Derneği  ve  şairin görev yaptığı İzmir / Konak belediyesi arasında ortak işbirliği çercevesinde gönül köprüsü bağının kurulacağını  vurguladı.


Başkan Ali Akdemir konuk şair Namık Kuyumcu'nun  yaşamından ve kültür-sanar anlayışından kesitler sunduktan sonra, „ Şiirlerin çarptırmadığı bir yürek susmaya mahkumdur „ diyerek konuşmasını sürdürerek, şiirlerin birlik, sevgi, hoşgörü, kardeşlik, barış duygularını yeşertilmesine vesile olduğunu belirtti.  Daha sonra „ Aşk bağışlamasın, Talan bir ömrün ortasında, Belki bir şarkı, Bir şakayım dünyada, Bir başkadır Alsancak" ve "Aşkın rengi siyahtır" şiir kitaplarının yazarı, Konya Ereğli'de dünyaya gelen Namık Kuyumcu söz aldı.


İzmir / Konak belediyesinde kültür ve sanat danışmanlığının yanında, Türkiye Yazarlar Sendikası'nın Ege Bölgesi ile, İzmir ve Aydın illeri sanatçılar platformu temsilcilik  görevlerini de yürüten şair Namık Kuyumcu,  Hamburg'da El Ele Engelli Derneği üyeleri arasında olmaktan son derece  mutluluk  duyduğunu  belirtti. Görev yaptığı Konak belediyesi'nin de sosyal çalışmalar kapsamında bu türden faaliyetler yaptığını ve konuya yabancı olmadığını açıkladı. İzmir'e döndükten sonra  El Ele Derneği'yle birlikte  ortak sosyal projelerin gerçekleştirilmesi yönünde  girişimleri belediye bünyesinde başlatmayı önereceğini söyledi. Daha sonra Kuyumcu, müzisyen ve tiyatro sanatçısı Cemalettin Zeyrek’in çaldığı saksofon eşliğinde şiirlerinden bir demet sundu.

 

Ereğli Rüzgarı Esti

 

Şairin, memleketi Konya / Ereğli'den tanıdığı, şair Özer Meral'le müzikli-şiir dinletisindeki  sürpriz karşılaşması  bir anda orada duygusal bir havanın yaşanmasına neden oldu. Onlara birde Ereğlili  müziyen Cemalettin Zeyrek’in katılınca salonda, bir anda “ Ereğli nostaljik rüzgarının ” esmesine sebeb oldu. Şair Namık Kuyumcu'dan sonra derneğin onursal başkanı şair Özer Meral’de yaptığı  konuşmada, şair Namık Kuyumcu'nun büyükbabasının  kendisinin çocukluk  arkadaşı  olduğunu belirterek, uzun zamandır gitmediği memleketinden tanıdığı arkadaşının torununu karşısında görünce adeta bir memleket esintisi  yaşadığını belirterek şuan sevinçten ağlıyorum “ sevgiler çicek gibidir lütfen onları soldurmayalım “ dedi. Ardından başta birçok uluslararası ödül alan “ Hamburg “ şiiri olmak üzere diğer aşk ve sevda şiirlerini müzisyen Hüseyin Boğa'nın Gitarla yaptığı fon müziği eşliğinde seslendirdi.

Hamburglu Şair Özer Meral’den sonra konuklar arasında bulunan, şiirle amatör olarak ilgilenen sırayla  Sevim Tarhan, Zeki Bayramkan, Mevlüt Aydın ve Ali Akdemir birer şiirle etkinliğe destek verdiler.

 

Engel tanımayan Engel (siz) Korosu ve Foklor Ekibi'de  Sahnede

 

Namık Kuyumcu'nun şiir kitaplarını imzalayarak konuklara sunumunun ardından, engelli bireylerin sosyal hayata uyumu konusunda eğitmenler  Hüseyin Boğa, Volkan Arslan ve Özcan-Baran   fedakar ve özverili çalışmaları sonucu  tarafından oluşturulan engel tanımayan engel (siz) müzik korosu ve folklor ekibinden, Can, Onur, Doğan, Gizem, Fulden, Zeyno, Melih, Melina, Neslihan, Gülver, Meral, Şenay salonda bulunan konuklara koro ve folklor çalışmalarından örnekler içeren minik bir gösteri sundular.

Son olarak yollarının uzun, umutlarının büyük, kollarının sevgiye açık engelli çocuklar, engelli bireyler, engelli aileleri için hertürlü ayrımcılığa, hertürlü ötekileştirmeye karşı engelsiz bir dünya, mutlu bir yaşam  için evde, okulda, sokakta, yaşamın her alanında mücadele edeceklerini belirten dernek üyeleri toplum bireylerini,  kendilerinin bu taleplerine  destek vermeye davet ettiler.