Federal Başsavcılık Münih OLG Mahkemesinde devam eden TKP/ML davası duruşmalarında 2018 tarihinde şartlı tahliye edilen Dr. Banu Büyükavcı, Dr. Sinan Aydın ve Sami Solmaz hakkında yeniden tutuklama kararı çıkarttı.

15 Nisan 2015 tarihinde Avrupa genelinde geniş çaplı yapılan bir operasyonla tutuklanan ve Haziran 2016 tarihinden bu yana Münih Yüksek Eyalet Mahkemesinde süren TKP/ML davasında yargılanan, 10 tutukludan 8'i çeşitli aralıklarla duruşmalara katılmak şartıyla tahliye edilmişlerdi. Deniz Pektaş ve Müslüm Elma ise serbest bırakılmamıştı 

25.06.2019 Salı günü yapılan duruşma sonrası tutuklanan Dr. Büyükavcı, Dr.Sinan Avcı ve Sami Solmaz'ın, tek kişilik hücrede izolasyona tabi tutularak avukat ve aile görüşü de dahil olmak üzere, kapalı cam bölme arkasında, görüş izni savcılıktan alınarak, polis gözetiminde görüş yapabilecekleri açıklandı. 

TKP/ML davasında yargılan 3 devrimcinin hangi gerekçelerle tutuklandığına dair bilgilendirmenin önümüzdeki günlerde yapılacağı aktarıldı.

1990'lı yılların ortalarından itibaren 129/ b maddesine istinaden Almanya dışında bir “terör” örgütünü desteklemek veya yöneticilik düzeyinde çalışmalarına katılmak gibi siyasi nedenlere dayalı iddialarla açılan davalarda bugüne kadar onlarca siyasetçinin tutuklu olarak yargılandıkları ve çeşitli cezalara çarptırıldıkları kaydedildi.