5 yılı aşkın bir süredir devam eden ve bugün görülmekte olan TKP/ML duruşmasında Savcı 3,5 Yıl ile 6 Yıl 9 ay arasında hapis cezaları talebinde bulundu.

Mahkeme savcısı; Mehmet Yeşilçalı için 3, 5 Yıl, Dr. Banu Büyükavcı için 4 Yıl, Dr. Sinan Aydın için 4 Yıl, Sami Solmaz için 4 Yıl, Musa Demir için 4 Yıl, Haydar Bern için 4 Yıl, Seyit Ali Uğur için 4, Yıl 9 ay, Erhan Aktürk için 4, Yıl  9 ay Deniz Pektaş için 5 Yıl, Müslüm Elma için ise 6, Yıl 9 ay  hapis cezaları talebinde bulundu.

Savcılık ayrıca Müslüm Elma`nın tutuklu olarak yattığı süreyi gözönüne alarak tahliye talebinde de bulundu. Yargıçlar heyetinin kararı henüz belli değil.

Savcılığın iddianamesinin ve ceza talebinin açıklaması ardından Tutsaklar ve Avukatları savunmalarını yapmaya başlayacaklar.

AVRUPA GENELİNDE YAPILAN OPERASYONLAR SONUCU TUTUKLANDILAR

15 Nisan 2015 tarihinde Avrupa genelinde geniş çaplı yapılan bir operasyonla tutuklanan ve Haziran 2016 tarihinden bu yana Münih Yüksek Eyalet Mahkemesinde süren TKP/ML davasında yargılanan, 10 tutukludan 8'i çeşitli aralıklarla duruşmalara katılmak şartıyla tahliye edilmişlerdi. Deniz Pektaş ve Müslüm Elma ise serbest bırakılmamıştı 

1990'lı yılların ortalarından itibaren 129/ b maddesine istinaden Almanya dışında bir “terör” örgütünü desteklemek veya yöneticilik düzeyinde çalışmalarına katılmak gibi siyasi nedenlere dayalı iddialarla açılan davalarda bugüne kadar onlarca siyasetçinin tutuklu olarak yargılandıkları ve çeşitli cezalara çarptırıldıkları kaydedildi.