15 Nisan 2015 günü Almanya, Fransa, İsviçre ve Yunanistan'da yapılan eş zamanlı polis operasyonları sonucu Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK) ile TKP/ML üyesi ve aktivistlerine yönelik tutuklamaları kınamak için Hamburg'ta protesto yürüyüşü düzenlendi.

Hamburg Enternasyonel Blok'un düzenlediği yürüyüşe ATİK, ADHK, Halk Cephesi ve Partizan taraftarları katıldı.

Türkiye kökenli göçmenlerin ve Alman anti-faşistlerinin yoğun olarak yaşadıkları Sternschanze semtindeki tren istasyonu önünde başlayan yürüyüşe, iş günü olmasına rağmen çeşitli kitle dernek üyeleri katılarak dayanışma gösterdi.



Tutuklamalarla ilgili Alman Ceza Kanunu'nun §129 a ve 129 b hükümlerinin (terörist örgüt üyeliği) gerekçe gösterilmesi, demokratik kitle mücadelesini kriminalize etmeyi amaçlayan "hukuk dışı bir uygulamadır" denilerek sert dille eleştirildi. Almanca ve Türkçe olarak ''Yaşasın Enternasyonel Dayanışma'' ,''Siyasi Tutsaklara Özgürlük'', '' Faşizme Karşı Omuz Omuza" ve Devrimci Tutsaklar Onurumuzdur''
şeklinde sloganlar atıldı.



Almanca yapılan konuşmada tutuklu olan ATİK yönetici ve üyelerinin Türkiye'den gelen MİT kaynaklı bilgi ve belgelerle haklarında soruşturma açıldığına yer verilerek, derhal serbest bırakılmaları talep edildi.

Rota Flora Alternatif Kültür Merkezi önünde yapılan miting sonrası, kitlenin topluca haykırdığı "Tutsaklara Özgürlük" sloganı ile yürüyüş sona erdi.