Polisin konsolosluk önünde ve çevresinde önlemler aldığı gösteri esnasında taşınan dövizler ve pankartlarla kanlı Maraş katliamı lanetlendi.

HAMBURG BAŞKONSOLOS'UNA DIŞARI ÇIK ÇAĞRISI YAPILDI


"Maraş katliamını Unutmayacağız, katilleri ve sorumlularını nefretle anıyoruz" denen açıklamalarda konsolosluk kapısı önüne kırmızı karanfillerle süslenmiş bir de Çelenk bırakıldı.


Alevi Kültür Merkezi ikinci başkanı ve tanınmış Av.Mahmut Erdem yaptığı konuşmada " Kendisinin demokrat olduğu söylenen başkonsolos her defasında olduğu gibi bugün de çağrımıza kulak vermeyerek katliamcılara karşı siyasal duruşunu göstermiştir. Kanlı vahşeti lanetleyen sembolik Çelengi başkonsolosa vermek istiyoruz ama dışarı çıkamaz" açıklamasından sonra  "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları eşliğinde gösteri olaysız sona erdi.

Maraş Katliamı,
19 Aralık ile 26 Aralık 1978'de Maraş'ta meydana gelen Alevi ve sol görüşlü vatandaşların yaşadıklari mahallelere
yönelik planlı kanlı katliam gelmiş geçmiş tüm Türkiye hükümetlerince görmezden gelinmiştir.. Yedi gün süren olaylar sırasında 150 Alevi ve sol görüşlü öldürüldü,  200'ün üzerinde ev yakıldı, 100'e yakın işyeri tahrip edildi. Yirmi üç yıl yıl süren davalar sonunda 22 kişi idam, 7 kişi müebbet hapis, 321 kişi de 1–24 yıl arasında ceza almıştır.Katliamda önemli rol oynayan 68 kişiye ise ulaşılamadığı açıklandı. Maraş, 12 Eylül Askeri faşist darbesini'ne sebep olan olaylardan biri olarak kabul edilmektedir.