Koşulların da zorlaması sonucu mevcut durumla bir yere varılamayacağının gündeme alındığı akşamda , dünyaca tanınmış ünlü fizikçi Albert Einstein'in  söylediği ''İnsanlardaki önyargıları kırmak, atom çekirdeğini parçalamaktan daha zordur'' sözü ışığında, geçmiş husumetlere son verilerek,  geleceğe kardeşce birlikte yön verelim denildi.

 
Türküler söylenip,halaya durulan akşamda önümüzdeki dönemde daha geniş bir Malatyalılar toplantısının yapılacağının duyurusu da yapılarak, eksikliklerden ders çıkarmak bir erdemliliktir açıklamasında bulunuldu. "Gelin canlar bir olalım" belgisiyle dernek çalışmalarına çeşitli gerekçelerle uzak duran hemşerilerine zeytin dalı uzatıdı.
 
 "Malatya Malatya Bulunmaz Eşin" türküsünün bestecisi Malatyalı ses sanatçısı merhum Sami Kasap ve Yüksel Özkasap türkülerinin daha çok seslendirildiği sohbet ağırlıklı mini  konserde kimler yoktu ki? Bir süredir sağlık sorunlarıyla baş etmeye çalışan Hamburg Malatyalılar Derneği başkanı  Mevlana Çamur, ikinci başkan Mehmet Demiral , Yönetim kurulu üyelerinden Ünsal Kayhan, Ali Çakmak ve Denetleme Kurulu üyesi Özer Köse,Selçuk Han, Abdullah Varol, İmran Aslan ilk dikkati çekenlerdi.
 
Yöresel Malatya türkülerinin söylendiği  akşamda gözlerden kaçmayan iki yeni star vardı. Denetleme Kurulu üyesi , sahne performansıyla gözleri dolduran  Atlas otomobil ortaklarından Özer Köse’nin yanında,  „Sarı Gelin“, „İşte Gidiyorum Çeşmi Siyahım“, „Oy Merik Merik“,“Huma Kuşu“ ,Aldırma Gönül“  ile „Leylim Ley“ türkülerini özenle dile getiren ve dinleyenleri oldukça etkileyen  AKM başkanı Selçuk Han, türkü diliyle birlik ve kardeşliğin özlemine dikkat çektiler.  
 
Hamburg’un tanınmış genç müzisyenlerinden Nurhak’ın çalgı ve sözüyle coşan Malatyalılar, her türlü önyargılardan, kısır çekişme ve olumsuz tartışmalardan uzak,  Hamburg’daki ilgi duyan  tüm Malatyalıları kucaklayacak yeni bir toplantı için kolları sıvadıklarını açıkladılar.