İşte o açıklama:

Canlar,

Tarihte ilk kez, işçi sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü olan 1 Mayıs, Covid-19 Virüs salgını nedeniyle karantina koşullarında kutlanacak.

İşçi sınıfı 1 Mayıs’ta büyük kitleler halinde kentlerin merkezi meydanlarında buluşamayacak. Bugün emekçilerin talepleri, büyük meydanlarda olmasa da evlerde, işyerlerinde, belirli sembolik merkezlerde ama dünyanın her bir köşesinde haykırılacak.

COVID-19 pandemisi dünyanın her tarafında yıkıcı etkilerini sürdürürken insanlık tarihinin en büyük dayanışmasına da tanıklık ediyoruz.

Bugün 1 Mayıs vesilesiyle, dünyanın dört bir yanında, kendi canlarını hiçe sayarak, en ön safta çalışan sağlık emekçilerini ve yaşamsal öneme sahip ürünleri üreten, ihtiyacımız olan hizmetleri sunmak için çalışan tüm dünya emekçilerini selamlıyoruz!

Dostlar, bugün tüm dünyada on binlerce insan yaşamını yitirdi ve yüz binlerce insan da sağlığını kaybetmektedir. Tahminlere göre, iki yüz milyon iş kaybının yaşanacağı öngörülmektedir.

Milyonlarca insan daha da yoksullaşacak ve var olan devasa eşitsizlik daha da büyüyecektir. Korona salgını bizlere dünyanın eşitsizliğini, kapitalist sistemin köhnemişliğini daha açık bir şekilde göstermiştir. Krizin faturası önümüzdeki dönem yine emekçilerden çıkarılacaktır. Sadece bu nedenle bile örgütlenmeli ve dayanışma içinde olmalıyız. Emek örgütlerinde birleşmeliyiz.

Bu salgın bizlere bir gerçeği yeniden gösterdi. Aynı dünya da yaşıyoruz fakat aynı koşullar da yaşamıyoruz. Pek çok ülkede yoksulluğun, eşitsizliğin sonucu olarak insanlar sağlık hizmetlerine ulaşamıyorlar. Yüz milyonlarca insan bırakalım sağlık hizmetlerine ulaşmayı, hijyen için temiz suya bile ulaşamıyorlar. Korona salgını ile, doğamızın nasıl yok edildiğini, insanlığın nasıl bir acımasız eşitsizliğin içinde kıvrandığını, dünyamızın nasıl bir felakete götürüldüğünü daha iyi gördük.

Biz Aleviler bu acı gerçeğe sırtımızı dönmeyeceğiz. Kapitalizmin ve onun küresel soygun sisteminin yıkıp geçtiği tüm dünya halkları ile dayanışma içinde olacağız.

Canlarını bizim için feda eden dünyanın bütün sağlık emekçilerini saygıyla anıyoruz!

1 Mayıs alanlarında katledilen tüm 1 Mayıs şehitlerini saygıyla anıyoruz!

Yaşasın 1 Mayıs!

Bîji Yek Gulan!

Yaşasın Emekçilerin Birlik Ve Dayanışması!

Mainz Alevi Kültür Merkezi Cemevi

Yönetim Kurulu