Dernek tüzüğünde iki yılda bir Genel Kurul’a gidilmesi öngörülmesine rağmen, kuruluşundan bir yıl sonra Yönetim Kurulu üyelerinin yarısının  (11 üyeden 6’sının ) çağrısıyla 16 Şubat tarihinde yapılacağı açıklanan Genel Kurul’un  meşru olmadığı belirtildi.

 16 Şubat Pazar günü için planlanan Genel Kurul toplantısının  bu durumda yapılmasının mümkün olmadığı açıklanarak, "Parti üyelerinin motivasyonunu yok yere kırarak moral bozanların ve bölücülük yapanların gerekçelerini anlatmaları“ istendi.

 

Almanya Dernekler yasasına göre henüz resmi bir statüye dahi sahip olmayan CHP Hamburg ve S-H Birliği Derneğinin kuruluş kongresinde, oybirliği sonucu almış olduğu “Dönüşümlü Başkanlık” kararı, gelinen aşamada bölünmenin fitilini ateşleyen neden oldu.Genel Kurul’da üyeler huzurunda söz verildigi açıklanan ve yazılı olarak da protokole dahi geçildiği belirtilen kararda birinci yıl başkanlığı Erkan Erçin, ikinci yıl ise Murat Arslan yapacaktı. Erkan Erçin'in görevi  Murat Arslan‘a devretmemesi, var olan çeşitli sorunların tuzu biberi olarak açıklanmakta. Hamburg’dan Ankara’yı mı yönetmek istiyor diye suçlanan şu anki Başkan Erkan Erçin eleştiri oklarının ana hedefi oldu.

DERNEKLERDE YAŞANAN SORUNLAR TİPİK HAMBURG HASTALIĞI MI?

Avrupa’nın birçok şehrine paralel olarak liman kenti Hamburg’da da büyük iddialarla kurulan CHP Hamburg ve Schleswig Holstein Birliği Yönetim Kurulu üyelerinin ifadeleriyle, ilk günden itibaren kendi içinde sorunlarla uğraşmaya başladı.

Almanya’da yaşayan Türkiye kökenliler için demokratik kitle dernekleri arasındaki ilişkiler açısından (birçok dernek anlaşmazlıklar sonucu mahkemeye başvurdu)  tipik 'Hamburg modeli'nin kötü örnek olduğu sık sık dile getirilir. CHP Kuzey Almanya Birliği arasında devam eden tartışma, bu tezi güçlendirdi.

ERHAN ERDOĞAN:UZLAŞMA KÜLTÜRÜ OLMAYANLAR BİRLİĞİMİZİ BÖLDÜ

Konuya yönelik dün yapılan bir basın toplantısında bilinmeyen birçok gerçeklik, kurucu üyeler ve Birlik yöneticileri tarafından basın önünde açıklandı.

Dernek Sekreteri Erhan Erdoğan’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda,“ Türkiye’de internet yasağının gündemde olduğu bir zamanda gönül isterdi ki, bugün kendi aramızdaki sorunlarımız yerine yasağa karşı birşeyler yapabilmeyi konuşmalıydık”  ifadesinden sonra “Cumhuriyet Halk Partisi Türk, Kürt, alevi, sünni ,sağcı, solcu, inançlısı ve ulusalcısı olmakla birlikte, Cumhuriyetin Kurucu Partisidir.” Dedi. Erdoğan Hamburg‘da yaşanan sorunların nedenlerini sıraladı.

ERDOĞAN: HAMBURG’DA BİR KLAN VAR, KÜÇÜK OLSUN BENİM OLSUN DİYORLAR

Erhan Erdoğan kendinden emin ve sakin bir atmosferde yaptığı konuşmasında, 27 Ocak 2013 tarihinde yapılmış olan Kuruluş kongresinde mutaabık kalınan maddelerin en önemlisi olarak gördüğü Dönüşümlü Başkanlık durumuna değindi. “Kurultayda verilmiş söz çiğnenemez, deklare edilmiş bir gerçeklik görmezden gelinemez. Sözünü bir kez çiğneyenlere  göz yumulursa eğer, bu alışkanlık devam eder .Bir sefer verdiği söze uymayanlar her zaman ipotek altındadır.“ ifadesiyle şu anki Başkan Erkan Erçin ve ekibini ilkesiz olmakla, uzlaşma kültürüne uzak kalmakla ve sözünü tutmayarak ben merkezci bir politika yapmaya çalışmakla suçladı.  Öte yandan Erkan Erçin tarafından diğer Yönetim Kurulu Üyelerine yönelik olarak“ Barkodu alınlarına Ankara’dan yapıştırılmış, kullana kullana yalama olmuş, sahte solcuların kuyruklarına basılmış” içerikli sosyal medyada paylaştığı mesajları örnek olarak verilerek,”Bize kin kusacağına, kin ve nefretinin yüzde onunu AKP’ye göstersin, biz darbe sonrası senelerce ülkeden uzak kaldık,bunlar kimin kuyruğuna basacaklarından habersizler mi” açıklamasıyla devam eden basın toplantısı, ilgiyle izlendi. Konuşmasına “Hamburg’da bir klan vardır, küçük olsun benim olsun diyen bu klan, akıl tutulması yaşamaktadır. Ama unutmasınlar ki, emellerine ulaşamayacaklardır. CHP adını kullanarak meşrulaşmak isteyen çevrelerin planladığı 16 Şubat tarihli Genel Kurul’u meşru görmüyoruz, “ dedi.

CHP ALMANYA BİRLİĞİ BAŞKANI YILDIZ: PLANLANAN GENEL KURUL MEŞRU DEĞİL

Murat Arslan, Erhan Erdoğan, Sibel Gazi-Tabel ve Canan Yıldırım tarafından St.Georg’daki Kaffewelt toplantı salonunda yapılan basın açıklmasında CHP Almanya Birliği Başkanı Turabi Yıldız’ın konuya yönelik açıklaması okundu. Açıklamada bugüne kadar Almanya ve Ankara’da yapılan Parti Çalıştayları'na ve hiçbir ortak toplantıya katılmadığı iddia edilen şu anki Başkan Erkan Erçin sert bir dille eleştirildi.

Mahalli seçim çalışmalarından dolayı 20 Şubat sonrası Almanya’ya geleceği açıklanan CHP Genel Merkez yöneticilerine telefon görüşmelerinde  Genel Kurul’u iptal edeceği sözünü vermesine rağmen, Erkan Erçin'in sözünde durmadığı iddia edildi.CHP Almanya Birliği Başkanı Turabi Yldız tarafından yazılı yapılan açıklamada Erkan Erçin ve ekibi şu ifadelerle eleştirildi. “Genel Merkez’imizden yapılan uyarılar ve oradaki Partililerin bölünmemesi, ortak bir yol bulunması istekleri kaale alınmamıştır.Adında Cumhuriyet Halk Partisi olan tüm kurum ve kuruluşların partinin diğer kurumlarıyla bir mutabakat içerisinde olmaları gerektiği,tek başlarına hareket edemeyecekleri aşikardır. Bir kesimi dışlayarak yapılmak istenen Genel Kurul’u meşru görmediğimizi kamuoyuna duyurur, bu girişimin muhataplarının yanlış yolda olduklarını belirtmek isteriz” 


CHP GENEL MERKEZİ GENEL KURUL’U İPTAL EDİN

İkinci Başkan Murat Arslan ise, CHP Genel  Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu’nun konuya yönelik gönderdiği  bir başka açıklamadan söz ederek durumun ciddiyetine dikkat çekti.

Murat Arslan konuşmasında şunları dile getirdi „Yapılmak istenen AKP ve Erdoğan'ın zihniyetidir’ “Ben Atatürkçü Düşünce Derneği’ni ve TGH’yi ele geçirdim, sıra CHP’de diyen bir anlayış yaşananların baş sorumlularıdır”.

Arslan konuşmasında “Dernek üyeleriyle ilgili elimizde hiçbir bilgi ve belge yoktur. Kaç üyemizin olduğunu dahi somut olarak bilmiyoruz. Defterler birilerin özel eşyası gibi bizlerden saklanmaktadır amaçları nedir ? ” ifadeleriyle içinde bulundukları durumu anlattı.

ARSLAN, ERÇİN‘İ SUÇLADI :HAMBURG’DAN ANKARA’YI MI YÖNETMEK İSTEDİ ?




 Başbakan Erdoğan’ın % 52 zihniyetinin şu anki Başkan ve ekibi tarafından gerçekleştirilmek istendiğini dile getiren Murat Arslan, Yönetim Kurulu’ndaki oylama sonucu  altıya beş diye, nasıl oybirliği sonucu alınmış bir karardan söz edilir açıklamasını yaptı.  "Uzlaşma arayışlarımız her defasında ters yüz edildi. Partinin yapmış olduğu Almanya ve Türkiye’deki etkinliklere ve eğitimlere Başkan gerekçesini dahi açıklamayarak uzak durdu. Sanki Hamburg’dan Ankara’yı yönetmeye kalkıştı" ifadesini dile getirdi. 

SİBEL GAZİ TABEL: ARAMIZDAKİ YANLIŞLARI AYIKLAMALIYIZ

Toplantının sonuna doğru söz alan Sibel Gazi-Tabel’in eleştirisi ise farklı bir noktadan geldi Gazi-Tabel şunları ifade etti "CHP Hamburg ve Schleswig Holstein web sayfası bizim katıldığımız Çalıştaylara dahi yer vermezken, yerel bir internet sitesinde çıkan haberlerin reklamıyla ve paylaşımlarıyla doludur. Adeta yandaş basın anlayışı yaşanmaktadır.Hiç kimse kendisini dev aynasında görmemelidir. Aramızdaki toplantılarda linç kültürü yaşadık. Eleştiriye açık olmayanların, üzülerek açıklıyorum buna karşı diş gıcırdatanların demokratlıklarını sorgulamak gerekir. Temiz siyaset yapmak isteyenler seslerini yükseltmelidirler.Tüm bunlara rağmen ülkemizde veya burada önemli bir durum yaşansa, ben yine de bugün bize karşı duran arkadaşlarla birlikte bir şeyler yapmak için tereddütsüz koşarım. Ama onlar yaparlar mı bilemiyorum“ dedi. Çeşitli sorular ve eleştirler sonrası toplantı sona erdi.



Foto: Kadir Taçgın