"Kültürlerin Köprüsü Derneği”  kurcusu ve başkanı Barış Karacabak ile dernek yöneticilerinden Katja Rosendahl ve Burcu Değirmenci, Oriental Night TV programına konuk oldular.


Öz güven

Gönüllü çalışmalar yapan gençlerin yaşadıkları ortamda daha başarılı olarak içiçe yaşama şansı bulduklarına işaret eden Karabacak, “Almanya'da uyumlu bir yaşam için yabancı kökenli gençlerin aktif olarak gönüllü çalışmalar yapmaları tecrübelerini zenginleştiriyor ve hayal ettikleri bir çok kapıyı açıyor. Çünkü küçük veya genç yaşta gönüllü çalışmalara katılmak hem bilgilenme hem de bilgi paylaşma anlamına geliyor. Böylece bilgisi olan gençlerin kendilerine öz güvenleri artıyor, eğitim ve meslek konularında hatta gelecekle ilgili bütün ilişkilerinde hiç çekinmeden konuşabilme yeteneğini yakalıyorlar. Böylece hem bilgi hem de toplum yararına çalışmalar yapmış oluyorlar” dedi.



Herkese açık

Yaklaşık üç sene önce kurulan dernekte yaptıkları örnek çalışmaları daha yaygın hale getirmek amacıyla Hamburg 1 Televizyon kanalında (Bedo) Bülent Kayaturan'nın Oriental Night adlı programına konuk olduklarını dile getiren Karabacak, “Programa derneğimizin yöneticilerinden Katja Rosendahl ve Burcu Değirmenci katıldık. Derneğimizin çalışmaları üzerine bilgiler verdik. Derneğimiz her kültüre, farklı çalışma önerilerine açıktır. Herkesi bekliyoruz” açıklamasında bulundu.