ALMANYA'nın Köln kentindeki Ezgicenter'de CHP Köln Derneği'nin düzenlediği genel kurulda yeni yönetim kurulu seçildi.

3 yıl önce kurulan ve 450 üyesi bulunan genel kurula yaklaşık bin kişi katıldı. Genel kurulda oy birliği ile Günay Çapan yeniden başkan seçildi.

Metin Bozkurt, Orhan Göktan, Nebil Bayrakçıoğlu ve Sibel Temiz divan kuruluna seçildikten sonra seçime geçildi.

Özgür Uçma ve Dilek Demircan-Dursun başkan yardımcılığına, Dilek Vurgun-Arslan Genel Sekreterliğe, Veli Özdemir Saymanlığa getirildi. Emsalettin Temel, İhlan Yıldırım, Firdevs Doğan ve Yakup Özdemir yönetim kuruluna seçildiler. Ayrıca Denetleme, Disiplin, Kadınlar ve Gençlik Kolu yönetimi de belirlendi.

HALK MECLİSİ OLUŞTU

Ezgicenter salonunun dolduğu genel kurul coşkulu ve demokrasi şöleni edasında gerçekleşti. Yeniden başkan seçilen Günay Çapan, CHP Köln Derneği'nin yaptığı faaliyetlerde CHP'yi binlerce insanla yan yana getirerek halkla buluşturduğunu vurguladı. Büyük bir marka yarattıklarını ifade eden Çapan konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Şu anda bir ilke imza atmış bulunuyoruz. Çünkü 40'ın üzerinde sivil toplum kuruluş temsilcileriyle ortak yönetim seçilerek, referandumda “Hayır Platformu” oluşturulduk. Halk Meclisi adıyla oluşturtuğumuz yönetim önümüzdeki referandumda parti rozetini çıkarak güçlü bir “Hayır” hareketine öncülük yapacak. Siyasi kimliklere bakılmaksızın toplumsal muhalefeti örgütleyecek. İlk defa Chp Köln Derneği vekalet ile oy kullandırtmadı. Yönetime ve diğer kollara aday olan her delege, oy birliği ile ve oy çokluğu ile seçildi. Genel kurulumuzda hiç bir tartışma çıkmadı. Blakiz demokrasi şöleni çerçevesinde seçim alkışlarla sonuçlandı”

Yeşiller Partisi NRW Eyalet Milletvekili Arif Ünal'ın da hazır bulunduğu genel kurulda, sanatçı Mazlum Çimen, Metin Uca ve Kamil Uslu refarandumda neden “Hayır” denilmesi gerektiğini kendi mizah uslubuyla anlattılar.

Metin ES / KÖLN