CHP'liler, tarihi Köln Katedrali önünde ellerinde Türk bayrakları, CHP bayrakları, Kılıçdaroğlu'nun posterleri ve saldırıyı kınayan dövizlerle toplandılar. 


Basın bildirisini CHP NRW Birliği Başkanı Cemal Bulut okudu. Bildiride, “Bu saldırılar karşısında susmayacağız, yılmayacağız, sinmeyeceğiz. Herkesin güvende olduğu laik ve demokratik Türkiye mücadelemize korkmadan, yılmadan, sinmeden devam edeceğiz” denildi.

Saldırı açık bir suikast girişimidir”



Başkan Cemal Bulut, basın bildirisinin başında saldırıda şehit olan ve yaralanan askerler için üzüntüsünü dile getirdi. Açıklamanın devamında ise şu ifadeler yer aldı: “Genel Başkanımıza yapılan bu saldırı Türkiye'de hiç kimsenin güvende olmadığının açık ve net kanıtıdır. Türkiye AKP iktidarının yanlış politikaları sonucu hızla daha büyük bir kaosa ve şiddet sarmalına doğru gitmektedir. Son bir yılda yaşanan katliamlar ve 15 Temmuz darbe girişimi bu gerçeğin açık göstergesidir. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırı açık bir suikast girişimidir. Bu suikast ile Türkiye'de daha büyük kaos yaratmak, sonrasında da bir iç savaş hedeflenmektedir. Hem Genel Başkanımıza yapılan suikast girişimiyle hem de diğer saldırılarla Türkiye'de Kürtler ile Kürtler, Alevilerle Sünniler karşı karşıya getirilmeye çalışılmaktadır. Şiddete ve teröre dur demek için, kaosu derinleştirmeyi ve iç savaş çıkarmayı hedefleyen bu planın açıkça karşısında durmak zorundayız.”