Coranavirüs salgınına ve havanın yağmurlu olmasına rağmen deyiş söyleyip, semah döndüler.

Metin ES / KÖLN

Köln merkezi tren istasyonunun önünde  Ana Nejla Akbaba ve Dede Mehmet Korkmaz birlikte gülbenk okunup delil uyandırılarak ve katliamda hayatın kaybeden 37 aydın  ve santçı için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti SPD Milletvekili Susanna Dos Santos- Hermann, Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Birlik 90/ Yeşiller Milletvekili Berivan Ayvaz’, Köln Belediye Başkanı Elfi Sho-Antwerpes,  Sol Parti Köln Belediyesi Fraksiyon Başkanı ve Köln Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Jörd Detjen, Sol Parti Köln Belediyesi Meclis Üyesi Güldane Topyürek, NS-Dokümantasyon Merkezi Yöneticisi Martin Sölle, AABF Başkanı Hüseyin Mat ve AABF-NRW Bölge Başkanı Soner Solmaz’ın katıldığı anma töreninde konuşmacılar „Sivas Katliamını“ unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını ifade ettiler.

MADIMAK UTANÇ MÜZESİ OLMALI

AABF Başkanı Hüseyin Mat, Coronavirüs  salgınından dolayı,  bu yıl Madımak Oteli önünde düzenlenen anmaya katılamadığını, ama yürüğinin Madımak Oteli’nin önünde 37 Canı ananların yüreklerinin yanında olduğunu söyledi.

Mat, ” Madımak Oteli’nde kıblesi insan olan 33 Can yakılarak katledildi.  Biz AABF olarak genel kurulumuzda Dersim 1938 kırmından dolayı, 4 Mayıs’ı kara gün ilan ettik.  2 Temmuz 1993‘de Aleviler için kara bir gündür. Bu gün kara kılan 33 canımızı Madımak Oteli’nde diri diri yakarak katledilmeleridir!. Madımak Utanç Müzesi Olana kadar Sivas’a gideceğiz‘‘  dedi.

Ateşte semah dönenlerin aşkına gençler semah döndü. Ali Asker Arduç’un deyişler söylediği anma, delilin sır edilmesiyle birlikte sonlandırıldı.

Fotoğraf: Mesut Kabakçı