İlgi yoğundu


FilmClub salonunda düzenlenen belgesel galasına konuşmacı konuk olarak davet edilen Agos Gazetesi Editörü Pakrat Estukyan'in vize engeli nedeniyle katılamadığı programa katılım yoğundu.


Tertip Komitesi adına yapılan konuşmada, "Türkiye devrimci hareketinin bir değeri olan Armenak yoldaşımızı tarihe ithaf etmek istedik” denildi. Ayrica bu çalışmada geniş bir çevreyi bir araya getiren Mayıs Kollektifi emekçilerine, yoğun emek ve çaba harcayan Yönetmen Nurcan Yıldırım'a ve belgesele katkı verenlere de teşekkür edildi.

Objektif belgesel


Belgeselin yönetmeni Nurcan Yıldırım da kısa bir teşekkür konuşması gerçekleştirerek; “Beni bu belgesel çalışmasına yönelten şey Kaypakkaya'cı geleneğin önemli bir mirasını tarihe maletmekti. Ben bir profesyonel belgeselci değilim, o dönemin tanıklarıyla, Armenakı tanıyan kesimlerle objektif bir tarihsel belge ortaya çıkartmaya çalıştık. Belgesel artık devrimci hareketin ortak bir hazinesidir. İzlediğinizde değerlendirmeleriniz artık sizin takdirinizdedir“ dedi.



 

İlda Simonian'dan Ermenice türküler


Konuşmaların ardından İlda Simonian, Orhan Bakır’ın da sevdiği Ermenice ezgileri dillendirdi. Armanek Bakır’a olan saygı ve sevgisini de ayrıca yaptığı konuşmayla dile getiren Simonian’ın Ermenice olarak seslendirdiği ezgiler kitleyi duygulandırdı. Dinleti ardından “Alnında Kılıç Yarası: Armenak- Orhan Bakır ” belgeselinin gösterimi yapıldı. 'Alnında Kılıç Yarası, ARMENAK / Orhan Bakır' belgeselinin gösterimi Avrupa’nın yanı sıra Türkiye’de de çok sayıda bölgede düzenlenecek etkinliklerle kitlelerle buluşacak.