Almanya'nın Hamburg kentinde 2008 yılından bu yana sosyal içerikli etkinlikleriyle kamuoyunda tanınan Karakoçan Fördeverein'in Başkanı Ali Haydar Oral, Türkiye'de 24 Haziran'da gerçekleşecek olan seçimlere yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Hamburg ve çevresinde 300'den fazla Karakoçanlı aile ile yakın ilişki içerisinde bulunduklarını ifade eden Oral, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği genel seçimlerinin Türkiye için tarihi anlamda bir önemi olduğuna dikkat çekti.

Seçim çalışmaları kapsamında oy kullanacak seçmenler ile irtibatı sağlamak için çalışma grupları oluşturduklarını açıklayan Ali Haydar Oral, çeşitli aralıklarla yapılan ev, işyeri vb. ziyaretlerin yanında telefon ve mail aracılığı ile de Hamburg ve dışındaki seçmenler ve hemşehrileriyle yakın ilişkide olduklarını ve seçimlere yönelik bir kampanya başlattıklarını belirtti.

BİRLİK OLMALIYIZ

Grup çalışmalarının bir bölümünü Hamburg Alevi Kültür Merkezi (HAKM) dernek lokalinde gerçekleştirdiklerini aktaran Karakoçan Förderverein Başkanı Oral, Karakoçanlıların birlik ve kardeşlik içinde olmasının şart olduğunu aktararak şunları söyledi, „24 Haziran seçimlerinde HDP'nin barajı aşması ve Selahattin Demirtaş'ın da cumhurbaşkanı adayı olarak güçlü olarak seçilmesi için önce birlik olmalıyız. Olanaklarımızı bir havuzda birleştirerek kapsamlı bir kampanya organize etmeliyiz. Geçen dönemlerde yaşanmış olan bazı kırgınlılar ve bireysel yaklaşımlar geride kalmalıdır. HDP'nin en güçlü olarak desteklenmesi Türkiye'deki mevcut siyasi gidişatın son bulmasına yol açacaktır. Öte yandan tozlu raflara kaldırılan demokratik hak, hukuk ve özgürlüklerin yeniden inşasının da kapısını açacaktır

24 HAZİRAN'DA OYLARI İKİYE KATLAYALIM!

Her oyun özel bir değeri vardır, grupçu zihniyetten kurtularak seçim faaliyetlerimize odaklanalım. Kuzey Almanya'da 40 bin Kürt kökenli seçmen vardır, son seçimlerde HDP'ye verilen 6.800 oyun oldukça düşük olduğunu sorgulayarak, 24 Haziran seçimlerinde oyları en az ikiye katlamalıyız. Şunu da eklemeliyim. CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin seçim meydanlarında verdiği sıcak kardeşlik mesajını halkımız görmezden gelmeyecektir.  Bu anlamda 24 Haziran seçimlerinde HDP ile CHP tabanının ülkenin derin bir nefes almasi için tabanda birleşmesi hepimizin temennisidir.“

35 YIL SONRA TÜRKİYE'YE GİTTİ

1979 yılından beri Hamburg'da yaşamasına rağmen ilk kez 2015 yılında, 35 yıl aradan sonra Türkiye'ye giderek ilçesini ve yakınlarını ziyaret eden Oral, dönüşünde Avrupa Postası'na açıklamalarda bulunmuş ve „ Karakoçan'a gittiğimde ilk dikkatimi çeken temel alt yapı başta olmak üzere, acil çözüm bekleyen bir dizi sorunlarının olduğunu görmek oldu. Bugüne kadar ilçeyi yöneten çeşitli yerel idarelerin, bu temel sorunların çözümünde ne yazık ki yeterli varlık gösteremediklerini bölge halkından onlarca kez duydum. Tüm bunlar Karakoçanlılar gibi beni de derinden üzdü“ demişti.