Hamburg Alevi Kültür Merkezi (AKM) Divan Gençlik Tiyatro Grubu tarafından düzenlenen ve ”Kanlı Maraş” adlı tiyatro oyununda sahnelendiği geniş programla Maraş Katliamı'nda yaşamını yitirenler ölümlerinin 39.uncu yıl dönümünde anıldı.

Saygı duruşuyla başladı

Louse Schroeder Okulu Salonu'nda gerçekleşen etkinliğe yoğun katılım oldu. AKM Başkanı Cengiz Orhan'ın selamlama konuşması ve katliamda yaşamını yitirenlere bir dakikalık saygı duruşuyla başladı etkinlik.

Farklı konuşmacılar günün konusu üzerine konuşmalar yaptıktan sonra Gül Keleş'in söylediği bir parça Ali Taşyapan, Aydın'ın müziği ve değişleriyle devam etti program.

Konuşmaların ardından Maraş katliamı ile ilgili sinevizyon gösterimi yapıldı.

Oyuncular ayakta alkışlandı

İki bölümden oluşan programın ikinci bölümünde Zeynep Sönmez'in yazdığı ve yönettiği “Kanlı Maraş” tiyatro oyunu sahnelendi. Maraş katliamını konu alan oyunda muhteşem performans sergileyen oyuncular, programın sonunda ayakta alkışlandı.

Oyuncular şu isimlerden oluştu: Şirin Seziş, Robin Totgöz, Hakan Gök, Destegül İmre, Faik Eser, Ali Haydar İmre, Goncagül Emre, Hüseyin Ölmez, Eda İme, Ezo İme, Gülbahar Akçiçek, Cahit Balat, Musa Keleş, Aysel Ucaner, Ender Can (Işık-Teknik), Murat Tosun ve Emre Demir (Sahne Dekor)