Çömlek, “Biz gideriz ama dernekler kalır samimi olalım” çağrısında bulundu.

Etkinliğe farklı spor dernekleri temsilcileri ve değişik takım taraftarlarından yoğun katılım oldu.

Yeni dernek binasını tanıttılar

HFD başkanı Mustafa Çömlek yaptığı selamlama konuşmasında, kulüplerinin kuruluşunun yıl dönümü ve yoğun katılımdan dolayı çok memnun ve mutlu olduklarını söyledi. Çömlek, “Bizler gideriz ama kulüplerimiz ve derneklerimiz hep kalıcıdır. Biz ailelerimiz ve çocuklarımızla birlikte farklı takımları tutabiliriz ama birlikte maç izlemek veya farklı etkinlikleri birlikte paylaşmak istiyoruz. Bunun için geniş bir yere ihtiyacımız vardı ve bundan böyle burada yeni yerimizde hizmet vereceğiz” dedi.


Samimi ve ciddi olalım

Galatasaray, Beşiktaş gibi farklı dernek temsilcilerine söz vermek maksadıysa yanına alan Mustafa Çömlek, karşılıklı samimi olmak ve buna güvenmek gerektiğine işaret etti. Hamburg Galatasaray Derneği Yönetim Kurulu üyesi Önder Zeybek'e hitaben Çömlek, “Yanlış anlama ama HGD yönetiminde arkadaşların hepsi değil ama bazı kişiler samimi değiller ve ben samimi olduklarına inanmıyorum. Yönetimde bulunan birinin Fenerbahçe'mizi hedef alan yazılarını ve söylemlerini daha önce ciddiye almıyorduk. Şimdi bir nevi almak zorunda kalıyoruz. Çünkü dernek yönetiminde” dedi.


Başkan olarak ben Müsaade etmem

Başkan Mustafa Çömlek, “Ben başkan olarak bu tür konulara müsaade etmem ve her zaman diğer taraftar dernek üyeleriyle, değişik taraftar sporseverlerle iyi dialoglar içerisindeyiz ve bu duyarlılığı sürdürüyoruz. Diğer derneklerden de aynı duyarlılığı bekliyoruz. Bizler gidiciyiz dernekler, kulüpler kalıcıdır” dedi ve herkesi dostluğa davet etti. Etkinlikte söz alan diğer konuşmacılarda insanların farklı takımı tutmaları önemli olmadığına ve önemli noktanın kişisel olarak sporum dostlukları pekiştirdiğinin unutulmaması gerektiğinin altını çizdiler.

Çok sayıda proje var

HFD başkan yardımcısı Himmet Keklikçi ise, “Fenerbahçe'mize yakışır şekilde önümüzdeki dönem 20 proje hayata geçireceğiz ve zamanı geldikçe projelerimizi açıklayacağız. Şu müjdeyi şimdiden verebilirim ileride Fenerbahçe Kulübü başkanı Ali Koç ve tanınmış sporcularımızı da getireceğiz” dedi. Konuşmaların ardından derneğin kadın ve erkek üyeleri futbol maçı oynadı. Katılımcılara mangalda pişirilen köfte, sucuk ikramı yapıldı. Ayrıca etkinlikte Engelsiz Diyalog Kültür ve Sanat Derneği Başkanı İsmail Bıçkıcı ve derneğin ilk kadın üyesi Asiye Tüfekçi'ye Fenerbahçe forması hediye edildi.

Emine SONUGÜR