Hessen Türk Toplumu’nun yıllardır Hessen’de bir veli derneği kuruluş çalışması, nihayet iki yıl önce Hatice Kızıl ve Sevim Yılmaz’ın öncülüğünde Aygül Klein, Hatice Bektaş, Banu Atak, Yadel Oktay Coşkun ve Asiye Aşar’ın katkılarıyla başlatılan dernekleşme süreci, Hessen Türk Toplumu (TG Hessen) himayesinde Almanya Türk Veli Dernekleri Federasyonu(FETÖD) desteği ile TG-Hessen ofisinde gerçekleştirilen çalıştaylar neticesinde tüzüksel olarak tamamlanmıştı.


 

Genel kurul TG Hessen başkanı Atila Karabörklü’nün selamlama konuşması ile başlarken Avukat Sevim Yılmaz’ın moderatörlüğünde devam etti.

Atila Karabörklü, Sevim Yılmaz ve FraTÖP derneği başkanı M. Esad Şahin’in divan kuruluna seçildiği genel kurulda, seçim kuruluna ise Almanya Türk Öğretmenler Federasyonu (ATÖF) başkanı Yücel Tuna ve eğitmen Berrin Nakipoğlu-Schimang seçildi. Adayların kendilerini tanıtmalarının ardından gerçekleşen seçim ile yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:


 

Hatice Kızıl, Başkan (Avukat)
Asiye Aşar, Başkan Yardımcısı (Serbest Meslek-Meslek Eğitmeni)
Hatice Bektaş, Başkan Yardımcısı (Öğretmen)
Birgül Koyupınar, Sayman (Hukukçu)
Yonca Kiel, Yazman (Hukukçu ve Yönetici)
Banu Atak, Üye (Eğitmen)
Aygül Klein, Üye (Eğitmen)

TEB Hessen denetleme kuruluna seçilen isimler ise şöyle: Abdullah Eldelekli, Yücel Tuna , Berrin Nakipoğlu-Schimang.


 

Seçim sürecinin ardından değerlendirme konuşmalarında söz alan Yücel Tuna, derneğin bölgedeki çok önemli bir ihtiyacı karşılayacağına inandığını belirterek FÖTED ile ortak çalışmaların önemine dikkat çekti.

Daha sonra söz alan Berrin Nakipoğlu-Schimang veli çalışmalarının şu an çok büyük bir önem taşıdığına değindi ve bu konuda dernekten önemli adımlar beklediklerini belirtti. FraTÖP başkanı M. Esad Sahin ise, veli çalışmaları ve gençlik çalışmalarının birbiriyle birçok ortak noktası olduğunu belirterek ortak çalışmaların önemine vurgu yaptı. Son olarak Atila Karabörklü, TG-Hessen olarak TEB Hessen’e kuruluş aşamasında verilen desteğin bundan sonra da devam edeceğini ve bölgedeki ihtiyacı gidermek için bir an önce çalışmaların başlaması gerektiğini belirtti.