HDK Berlin Brandenburg'un 3. Genel Kurulu yapıldı

3. Genel Kurulunu toplayan HDK Berlin Brandenburg, Leyla Güven’in başlattığı tecride karşı devam eden açlık grevi eylemcilerine ve Türkiye'deki zulme karşı direnenlere ithaf edildi. Genel Kurul'da Rezan Aksoy ve Seher Yeter Eş Sözcüler olarak seçildiler.

HDK Berlin Brandenburg'un 3. Genel Kurulu 3 Şubat 2019'da Berlin’de Pallast toplantı salonunda yapıldı. 

Gündemlerin oylanmasının ardından HDK Avrupa önceki dönem Eş Sözcüsü Demir Çelik Türkiye, Kürdistan ve Ortadoğu’daki siyasal gelişmeler ve HDK-A’daki gelişmelere dair bir konuşma gerçekleştirdi. 

Genel Kurula katılan konuklar arasında yer alan Berlin Cemevi Başkanı Numan Emre, Berlin Cemevi İkinci Başkanı Yemliha Koç, Dersim Cemaati Başkanı Müslüm Karataş, Varto eski Belediye Başkanı Hüseyin Güneş, Die Linke Berlin Milletvekili Hakan Taş, TBB Berlin Brandenburg Sözcüsü Safter Çınar, Demokratik Toplum Kongresi Divan üyesi Hüseyin Yılmaz, Kurdische Gemeinde Berlin Brandenburg’dan Rıza Baran ve Kürdistan Komünist Partisi’nden Hüseyin Taşan’da söz alarak kongreyi selamladılar.

AvEG-Kon Eş Başkanı ve HDK-YİK üyesi Baki Selçuk kongreyi selamladıktan sonra HDK-YİK çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu. 

Genel Kurul’a sunulan faaliyet raporu üzerine birçok delege söz alarak tamamlayıcı konuşmalar yaptılar. Leyla Güven’in başlattığı tecride karşı devam eden açlık grevi eylemcilerine ithaf edilen Genel Kurul'da bu direnişin önemi vurgulandı.

Yapılan kapsamlı tartışmaların ardından tüzük değişiklik önergeleri görüşüldü. Tüzük değişikliklerinin yanı sıra, kadın özgürlük mücadelesine dair de değişiklik oybirliğiyle kabul edildi.

Yeni meclisin oluşturulmasının ardından, Rezan Aksoy ve Seher Yeter‘in oy birliğiyle HDK Berlin Brandenburg'un yeni dönemdeki Eş Sözcüleri olarak seçilmesinin ardından genel kurul sonuçlandı.