İşte HDB Başkanı Ahmet İyidirli imzalı gönderilen o açıklama:

Halkçı Devrimci Birliği Berlin - HDB olarak tüm Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının ve Türkiye’ye gönül bağı olanların Cumhuriyet Bayramını ve Cumhuriyet’in 94. kuruluş yıldönümünü en içten dileklerimizle kutluyoruz.

Kurtuluş savaşının ardından laik Cumhuriyet’in kuruluşu, Türkiye’de çağdaş ve evrensel değerlere geçişin önemli bir aşaması olmuştur. Bu nedenle HDB Cumhuriyet’i kuran Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde gerçekleştirilen devrimlerin tüm kazanımlarına inançla sahip çıkıyor.

Cumhuriyet'in kuruluşu kulluktan vatandaşlığa geçiştir.

Cumhuriyet'in kuruluşu ile Türkiye çağdaş ve evrensel değerlere geçiş ve aydınlanmadan yana temel bir tercih yapmıştır.

HDB bu nedenle Cumhuriyet’i kuran Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde gerçekleştirilen devrimlerin tüm kazanımlarına inançla sahip çıkıyor.

HDB olarak temel hedefimiz Türkiye’de demokratik, laik, hukuk devletinin tüm kurum ve kurallarıyla işler hale gelmesidir. Bu amaçla:

HDB olarak herkesin özgür ve eşit yurttaşlar olduğu bir Türkiye için,

HDB olarak  herrkesin  inanç ve kökenlerine bakılmaksızın huzur içinde yaşadığı bir Türkiye için,

HDB olarak bölgede barış ortamının oluşması, var olan sorunların barışçıl yöntemlerle çözülmesi için çalışan bir Türkiye için  mücadelemizi sürdüreceğiz.

HDB olarak başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyeti kuran ve yaşatan tüm değerli insanlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz.

Cumhuriyet düşmanlarınin tüm çabalarına rağmen laik, demokratik cumhuriyet yaşayacaktır.

CUMHURİYET BAYRAMI HERKESE KUTLU OLSUN.

CUMHURİYET'İN 94. YILI HERKESE KUTLU OLSUN.