Divan başkanlığına Sol Parti belediye meclisi üyesi Veli Yıldırım'ın seçildiği genel kurulda, açılış konuşmasını dernek başkanı Murat Yaşık yaptı.

Kornstraße 38. adresindeki dernek lokalinde yapılan genel kurula üyeler yoğun ilgi gösterdi.

Dernek Başkanı Murat Yaşık'ın üyeler tarafından dikkatle dinlenen konuşmasından satır başları şöyle:

-İki yıl boyunca Hannover de Aleviler için yapılması gereken her olguyu yönetim kurulu olarak dikkate alarak çalışmalarımızı sürdürdük. Almanya'da yaşasak dahi, Alevi felsefesinden kopmadan her dönemde ezilenin, horlananın ve doğrunun yanında yer alarak demokratik değerlere sahip çıkmaya özen gösterdik. 

-Yaşamış olduğumuz Avrupa ülkelerinde Alevi inancı ve geleneğini sürdürecek bizden sonraki genç nesilleri yetiştirmeyi ihmal etmemeliyiz. Faaliyetlerimizde buna önem verdik. Hannover ve çevresindeki Alevilerin birliğini sağlayarak onların bu toplumdan kaynaklanan mevcut sorunlarının üstesinden gelmeye yönelik çalışmalara daha da hız vermeliyiz.

GENÇLİK VE KADIN ÇALIŞMALARINA ÖNEM VERECEĞİZ

-Bugün birinci ve ikinci neslin dışında, 3 ve 4 neslin burada yeterli olarak temsil edilmemesi çalışmalarımızdaki temel eksikliklerimizdendir. Gelecekteki çalışmalarımızın ağırlık konularından biri de 3 ve 4 nesilin sorunları ile daha yakından ilgilenerek, onları derneğimizin çalışmalarına kazanmak olacaktır.

-Bu dönemde çok sayıda genç ve kadın üyemizin yönetim kurulunda yer almalarının çalışmalarımıza daha da renk katacağının bilincindeyiz. Buradaki var olan sorunlarımız dışında Türkiye'deki yaşanan gelişmelere de kayıtsız kalmadık.

-Öyle bir dönemde yaşıyoruz ki ülkemizdeki siyasi durum istesek ve istemesek de bizleri yakından ilgilendirmektedir. Bölgemizde yaşayan Aleviler olarak, anayasa değişikliği için yapılan referandum oylamasında "hayır" oyları vererek vatandaşlık görevimizi yerine getirerek, cumhuriyetin kazanımlarına ve demokrasiya sahip çıktığımıza inanıyoruz.

Yaşık konuşmasının sonunda, "Beraber çalıştığımız  bazı arkadaşlar bugün yeni yönetime girmek istemeseler de, dernek çalışmalarına dışarıdan destek sunacaklarını belirtmişlerdir. Onlara özellikle teşekkür ederim." dedi

Daha sonra dernek faaliyet ve mali durum raporları okunarak oy birliği ile aklandı ve yeni yönetimin seçimine geçildi.

Yeni yönetim şu isimlerden oluştu:

1. Başkan Murat Yaşık, 2. Başkan Ozan Özer.

Yönetim Kurulu Üyeleri: Duygu Arış, Aylin Yaşık, Ali Haydar Gömek, Nur Aygün İlker Güzel, Ayşegül Yıldız, Hülya Doğanay, Özcan Çolukoğlu, Murat Arış

Disiplin Kurulu Kurulu: Derviş Serin, Anıl Şivar, Yusuf Berk,

Denetleme kurulu: Rıza Kılıç, Cuma İnce, Seyran Şahin

Cuma Yağmur / Hannover