-Süheyla Kaplan-






 

Ziyarette Öztürk, yurtdışında yaşayan vatandaşların Türkiye’deki seçimlerde oy kullanmasını kolaylaştırmayı ve vatandaşlık hukukundan kaynaklanan sorunların ortadan kaldırılmasını amaçlayan yasa tasarının Ankara’da kabul edilemesini hatırlattı.

 

Bu eyaletlerde yaklaşık 80 bin Türk vatandaşının oy kullanma hakkına sahip olduğunu belirten Öztürk, Yurtdışı seçmen listeleri, yurtdışında sandık kurulmasına karar verilen temsilciliklerinin görev çevreleri gözetilerek ve yurtdışı seçmen kütüğü esas alınarak YSK tarafından oluşturulacak ve elektronik ortamda ilan edileceğini bildirdi.

 

 

CHP yönetimine başarılar dileyen Öztürk, görev süresinin bu yıl sona ereceğini bildirdi.

 

 

Farklı konuların ele alındığı ziyarette Almanya’da son yıllarda artan ırkçılığa da değinen Öztürk, ‘Maalesef Almanya’da yabancı düşmanlığı ve ayrımcılığı var. NSU cinayetleri ortaya çıktıktan sonra bu konunun üzerine gidilmesinin yönünde bir beklenti var. Almanya’nın  çeşitli eyaletlerinde son yıllarda çıkan yangından sonra Türkiye’de ve Almanya’da toplumsal duyarlılık daha da arttı’ dedi.

 

CHP Hamburg-SH yönetimi 1. Başkanı Erkan Erçin CHP ve sosyal demokrasi anlayışının Almanya’da kökleşmesine yardımcı olmak için bu eyalette dernek kurduklarına dikkat çekti.

 

‘’CHP ALMANYA’DA YETERİ KADAR TANINMIYOR’

 

 

Birliğin 2. Başkanı Murat Aslan, Alman siyasetçilerin CHP’yi yeteri kadar tanımadıklarını ifade ederek, ‘’Türkiye’de, Ortadoğu’da ve dünyadaki gelişmelerle karşısında elbette bir duruşumuz, çizgimiz var. Dışlanmışlıklara karşı toplumsal bir duruş sergilememiz gerekiyor. Sosyal demokrat evrensel değerlere sahip olmak demektir. Bunu yaparken de haklının, dışlanmışların yanında yer almak istiyoruz’ dedi.

 

Birlik Sekreteri Erhan Erdoğan ise, CHP’nin bugüne kadar Almanya’da örgütlenmediğini hatırlatarak, ‘CHP ile Alman Sosyal Demokrat Partinin (SPD) az ilişkisi vardı. Bu bağlamda Almanya ile olan bağlarımızı daha da güçlendirmek istiyoruz. Güçlü bir demokrasi ve muhalefete ihtitaç var’ şeklinde konuştu.

 

 Foto: Mustafa Akpolat