Hükümetin Almanya'daki Türk Pasaport harçlarına yüzde 32 oranında zam yaparak, 162 Euro’dan 211 Euro’ya çıkarmasına tepkiler devam ediyor. Köln, Frankfurt ve Berlin'den sonra Hamburg'da da Hamburg İşçi ve Gençlik derneği, DİDF öncülüğünde zamları protesto mitingi yapıldı. Açılan imza kampanyasıyla vatandaşların zamları protesto ettiği ve tepkilerini dile getirdiği miting alanında "döviz makinesi değiliz" açıklaması yapılarak, fahiş orandaki yapılan keyfi zamların derhal geri çekilmesi istendi.
Almanya'da son dönemlerdeki ardardına kapanan birçok işletmenin durumunun da dile getirildiği miting'de konuşan Hamburg DİDF başkanı Sinan Özbolat, pasaport harçlarına zam koyan hükümet yetkililerinin bunlardan haberi yok mu ? sorusunu dile getirererk, harçlar derhal iptal edilmelidir açıklamasında bulundu.

İŞSİZLERE, EMEKLİLERE VE 16 YAŞINDAN KÜÇÜKLERE ÖZEL İNDİRİM TALEP EDİLDİ

Ayrıca, İşsizlere, sosyal yardımla geçinenlere ve emeklilerle, 16 yaşından küçüklere özel indirim getirilmesi talebi dile getirildi.
Konsolosluk hizmetlerine ve harç bedellerine her yıl getirilen keyfi zam politikasına artık bir son bir verilmelidir talebiyle Miting sona erdi.