Merkez tren istasyonu önünde ( Bieberhaus) saat 17.00 de toplanan çoğunluğu gençlerden oluşan göstericiler, şehrin en işlek yeri Mönckebergstr. ve Alster Gölü kenarından devam ederek Gänsemarkt semtine kadar ellerinde fenerler ve meşalelerle yürüdüler.

Az sayıda polisin olduğu yürüyüş esnasında, kitlenin yer yer "10. yıl marşı"  "Hayat bayram olsa", "Türküm, doğruyum" ve "Dağ başını duman almış" marşlarını söylemeleri ve türkçe içerikli etkinlik programını dağıtmaları, çevreden geçen Almanların meraklı bakışlarına yol açtı.

Hamburg ve çevresi CHP, ADD, TGH, HAAK-BIR, TGB, yöresel dernekler ve spor takımları taraftar dernekleri ile çeşitli sivil toplum örgütlerinin başkan ve üyelerinin katıldıkları 'Fener Alayı' yürüyüşü, davul eşliğinde devam etti. 

Gösteri esnasında almanca olarak, " Atatürk'ün çocuklarıyız" döviziyle en önde taşınan türkçe yazılı "Cumhuriyet Gönüllüleri" pankartı etrafinda kitlenin rastgele birikmesi ve kortejdeki düzensizlik, katılımcılarca organizedeki eksiklik olarak değerlendirildi.