Hamburg'da iki yıl önce 400 kişinin yoğun katılımıyla kurulan CHP Hamburg- Schleswig Holstein Eyalet Birliği Genel Kurulu'nu Bergedorf Yaşlılar Derneği’nde gerçekleştirdi.

50 üyenin katıldığı genel kurulda Murat Arslan bir yıl içerisinde yaptığı faaliyetleri anlattıktan sonra bundan sonra başkanlık görevini sürdürmek istemediğini söyledi.

 

Mesut Sipahi ve yarın gerçekleşecek Hamburg Türk Toplumu Genel Kurulu'nda (TGH) Nebahat Güçlü’ye karşı başkan adayı olarak adı geçen Bayram İnan ile Serap Babacan’ın divan kurulu olarak yer aldığı genel kurulda yer yer kaos yaşandı. 

 


Başkanlığa tek aday olarak seçime giden Erkan Erçin oylama ile  başkan seçildi.

 

Tüzük değerlendirilmesi yapılırken en çok gündem maddesi disiplin kurulunun kaldırılıp kaldırılmayacağı konusu oldu. Daha çok hangi şartlarda disiplin kurulu konusu devreye girmeli o konuşuldu. Genel Kurul'daki oylama sonucu disiplin kurulu maddesi tüzükten çıkarıldı.



Toplantıda söz alan TGH onur üyesi Nihat Ercan, genel kurulda disiplin kurulu konusunun bu denli ayrıntılı konuşulmasına karşı çıktı. Ercan, ‘’ Önce üye yapılsın, sonra o kişinin disiplin kuruluna gönderilip gönderilmemesi tartışılsın. Daha henüz oluşmamış bir şeyde genel kurul konusunu niye gündeme alıyorsunuz bu kadar anlamış değilim’ şeklinde yanıt verdi.

 
EROL BULDAK SEÇİLMEYİNCE YÖNETİMDE YOKUM DEDİ, SONRA İKNA EDİLDİ 


CHP Hamburg Genel Kurulu'nda en çok tartışma Başkan yardımcılığında yaşandı. Erol Buldak 24, Filiz Erkişi 25 ( bir oy fazla) oy alınca Erol Buldak ben yönetimde bundan sonra yer almak istemiyorum dedi.

 

Genel Kurul'da Erkan Erçin, ‘’Arkadaşların yeteneklerine göre görev dağılımı yapılması gerekiyordu’ şeklinde görüş belirterek başkan yardımcılığı seçiminin iptal edilmesini önerdi. Bunun üzerine Filiz Erkişi ikna edilerek başkan yardımcılığı görevinden ayrıldı ve saymanlığa getirildi. Erol Buldak da yapılan görüşmeler sonucu başkan yardımcılığı ve yönetime girme teklifini kabul etti.

 
BLOK AÇIK OYLAMA

 

Daha sonra açık yürütülen oylama ile, Beril Kızılay, Cem Suveren, Fikret İşçi, Adil Dişli, Atilla Yalçın ve Celal Cengiz yönetim kurulu üyeliğine, Coşkun Coştur, Birol Topalak, Ali Babacan, Bayram İnan ve Mesut Sİpahi Denetleme Kurulu üyeliğine seçildiler.

 

Bilindiği gibi Mesut Sipahi, 15 Şubat 2015 Hamburg eyalet seçimleri öncesinde Ülkücülerin Gecesine katılarak konuşma yapan Hamburg Türk Toplumu (TGH) başkanı ve partisiz vekil Nebahat Güçlü’yü en keskin savunan isimlerin başında gelmektedir.