Haber Merkezi

HAMBURG'DA BAYRAM FARKLI KUTLANIR

Hemen her yaş grubundan konukların bulunduğu bayramlaşma etkinliğinde lokum - şeker ve kolonyayı güleryüzlü davranışlarıyla dikkatleri çeken Mine Özel ile Suna Toprak dağıtırken, açılış konuşmasını TGH Başkanı Nebahat Güçlü yaptı.

Salondaki konukların bayramını kutladıktan sonra, kısaca TGH'nın kuruluşuna vurgu yaparak, derneğin 27 yıl önce Ramazan Avcı’nın Dazlaklar tarafından öldürülmesinden sonra (24 Aralık 1985) kurulduğunu dile getirdi.


O günlerde kamuoyunun gündemini ilk sıralarda işgal eden “Yabancı düşmanlığı, Irkçılık ve Ayrımcılık” gibi konuların günümüzde de gündemde olduğunu belirterek, “ NSU konusunda kurum olarak sürekli takipteyiz. Entegrasyon konusu da bizim ana çalışmalarımızın başında gelmektedir. Zaten Danışma Kurulu’nda 2 arkadaşımız görev yapıyor. Bu konuda da bilgilendirme toplantıları yapacağız.” şeklinde konuştu.


 
Nefis Baklava, meşrubat ile taze çay ve kahvenin de ikram edildiği bayramlaşmada yeni gelen Başkonsolos Fatih Ak da, bir konuşma yaptı.

“Bu salonda, her yaştan insanları görmekten dolayı büyük mutluluk ve gurur  duydum. Hamburg’daki ilk misyonum, yeni Konsolosluk binamızda vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vermek için çalışmak olacaktır" 
açıklamasından sonra,


Hamburg'da diğer eyaletlere nazaran çok daha önemli çalışmalar yapıldığı bilgisine sahip olduğunu belirterek, İki Dilli Okullar buna güzel bir örnektir.” sözleriyle konuşmasına son verdi.
 

 
 Ali Kurtuldu'nun Yaş Günü Kendi Söylediği Türkülerle Kutlandı


Sürpriz bir açıklamayla doğum günü olduğu için sahneye davet edilen Ali Kurtuldu, kanun üstadı olarak Kuzey Almanya sahnelerinde yakından tanınan Turan Vurgun eşliğinde söylediği maziden şarkılarla, bir nostalji gezisine çıktı.


Kibar ve seviyeli davranışları ile de çevresinde sevilen Ali Kurtuldu, "Aşka gönül vermem" ve unutulmaz müzisyen Tanju Okan'ın "Öyle sarhoş olsam ki" parçasını seslendirirken, salondan yoğun alkış aldı.


Hamburg Üniversitesinde Türkolog olarak görevde bulunmuş Dr. Esin İleri'de yaptığı kısa konuşmada, NSU Komisyonu’nun çalışmalarına dikkat çekerek, TGH’nın da bu konunun takipçisi olması gerektiğini ifade etti.

 


Bayramlaşma etkinliğinin  son bölümünde ise, Kanun Üstadı Turan Vurgun yönetiminde sahne alan gazeteci Nebahat Uzun, bir birinden neşeli, Türk Sanat ve Klasik Müziği'nden seçme şarkılar söyledi.


"Kapıldım gidiyorum bahtımın rüzgarına" ve "Kadehinde zehir olsa" adlı parçalarıyla neredeyse "Elveda Post Gazetesi"  "Merhaba sanat dünyası" diyecek olur gibiydi. Dinleyicilerin alkışlarıyla güzel ve yanık sesiyle okuduğu şarkılarına son verdi.