Çifte Vatandaşlıktan Vazgeçmek Yok


HTTB yönetim kurulu üyelerinden Başkan Mehmet Atak, Rıza Atamtürk, Erdal Altuntaş, Kadir Taçgın ve Hüseyin Dörtyol’un katıldığı ve TGH dernek binasında gerçekleşen görüşmede her iki dernek tarafından gerçekleştirilmekte olan faaliyetler konusunda bilgiler verildi.

 

TGH yönetiminden Başkan Hüseyin Yılmaz, Ali Kurtuldu, Halis Yuyucu, Tülin Akkoç ve Dr. Süleyman Keser’in HTBB yönetim kurulunu ağırladığı görüşmede, 2010’dan beri devam eden vatandaşlık projesi konusuna değinen Başkan YılmazVatandaşlık hakkını istemeye ve desteklemeye devam edeceğiz ama çifte vatandaşlık hakkımızı elde etme yönündeki düşüncemizden de vazgeçmeyeceğiz“ dedi.

 

HTTB Başkanı Mehmet Atak ise derneğin ne amaçla kurulduğu ve faaliyetleri konusunda TGH’ya bilgi verirken „Hamburg’da çok dernek vardı ama Türk medyasının bir derneği yoktu. Basın mensubu arkadaşlarımıza yapılan haksızlıklar ve kötü muameleler sonucunda 2010’da dernekleştik“ dedi.

 

Alman Medyası ile Bağlar Güçlendirilmeli

 

Alman ve Türk medyası arasında güçlü bağların kurulması gerektiği konusunda da görüş alış verişinde bulunan her iki derneğin yetkilileri, Alman basını ile ilişkilerin güçlendirilmesi yönünde adımların atılması ve  iki grubun medya organlarının da katılımıyla ortak etkinlikler düzenlenmesi üzerinde görüş birliği sağladı.