Mustafa Akpolat

Kahvaltıya ev sahipliğini Bekir Tanrıkulu, Kadir Taçgın ve Hüseyin Şenol'un yaptığı günde,
 Fatma Hanım'ın hazırladığı nefis kahvaltının özel bir önemi vardı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ile ilgili kısa bir konuşma sonrası başlayan geleneksel basın kahvaltısında, HTBB'nin kadın üyelerine birer karanfil sunuldu. Öte yandan, geçtiğimiz hafta Türkiye'de babası ani bir rahatsızlık sonucu vefat eden HTBB üyesi İkbal Özakıncı'nın acısının paylaşıldığı ifade edildi.

Gündemi ve toplantıyı Rıza Atamtürk yönetti.Nisan ayında genel kurula hazırlanan HTBB'nin kahvaltı sonrasında belirlenen gündem maddeleri üzerinde konuşuldu. Dernek üyeleri genel kurul hazırlıkları, genel kurul gündemi ve nerede yapılacağı konusunda öneri ve görüşlerini belirttiler. Üyeler, Basın Birliği'ne yakışır bir genel kurulun gerçekleştirilmesi konusundan hem fikir oldular.

Genel Kurul'da önerilecek olan tüzük değişiklikleri ile birlikte, yeni başkan ve yönetim kurulu üyelerinin de belirleneceği Kongre için, somut öneriler sunuldu.

Toplantıda kendi istekleri ile dernek üyeliğinden çıkan bazı eski üyelerin, derneğin e-mail sisteminden yararlanamadığı konusunda gelen yazılı ve sözlü eleştiriye, yönetim kurulu açıklık getirdi. Ortak görüş olarak, dernek üyesi veya üyesi olmayan ve basın kuruluşlarında görevli herkesin geleneksel basın kahvaltılarına davet edildiği belirtilerek, eleştirisi olanların tüm üyelerin bulunduğu toplantılarda bunu dile getirmelerinin daha sağlıklı bir yol ve yöntem olduğu yönünde görüş belirtildi.

HTBB eski Başkanı Mehmet Atak tarafından Basın birliği ile, TGH yönetim kurulu ve Başkanı Nebahat Güçlü arasında geçen yazışma ve konuşmalar konusunun ne olduğu sorularak, buna bir açıklık getirilmesi istendi. Konuya yönelik söz alan Adil Yiğit, değişik kereler basın mensuplarına karşı güven zedelemesinde bulunan TGH ve Başkanı Nebahat Güçlü'nün tutumunu eleştirerek, "yanlış yapanlar HTBB'den açıkca özür dilemelidirler" önerisinde bulundu.

"TGH her kurumu toplantılarına davet etmek zorunda mıdır" içerikli bir soru üzerine de, " TGH, eğer Kanarya Sevenler Derneği değilse ve Hamburg şehir idaresinin bütçesinden verilen maddi ödeneklerle faaliyetlerini yürüten kamuya açık Türk Toplumu'nu temsil eden bir dernekse, taraflı davranma lüksüne sahip değildir" açıklaması sonrası, öneri sahibi Mehmet Atak tarafından, "öyleyse TGH bu konuda kasıtlı davranmıştır"  ifadesiyle konu açıklığa kavuşturuldu.

Yaklaşık 3 saat süren Üyelerin değişik konularda görüşlerini anlattığı kahvaltılı toplantı güzel bir atmosferde sonlandırıldı.

Foto: Kadir Taçgın