-Mehmet ATAK-

BÖLÜNMENİN PERDE ARKASI


2003 yılında kurucu başkan Ekrem Taştan’ın organizesiyle kurulan ve bugün  Almanya’da  9,  Avusturya, Hollanda ve Fransa’da da birer olmak üzere  toplam 12 bölgeden oluşan bir çatı kuruluşu olan ASBİR’in Hamburg teşkilatındaki çatlak, bu yılın ortalarında başgösterdi.
İkisi de Hamburg’da oturan,  ASBİR Genel Başkanı Ekrem Taştan ile yardımcısı ve bölge başkanı Ruhi Özer arasında başlayan ve bölünmeye yol açan olay, Ozan Hilmi Şahballı’nın dernek üyelerinden Serdar Yücel tarafından bir müzik etkinliği için Hamburg’a davet edilmesiyle başladı..

Hamburg Bölge Başkanı olarak kendisinden habersiz şekilde bu tür bir organize yapılması karşısında sert tepki gösteren Ruhi Özer, Neugraben Jugendhaus’daki bu küçük çaptaki etkinlik dolayısıyla görüştüğü Ekrem Taştan’ın bu  konuyu ferdi ve küçük bir müzik akşamı olarak nitelemesi ve büyütülmemesi gerektiği şeklindeki açıklaması  üzerine, derneğin  başkanı olarak ikinci plana itildiği hissine kapıldı ve  bu yüzden de araya bir soğukluk girdi.


RAMAZAN AYINDA  İKİ AYRI İFTAR

Bu durumda sağlıklı bir çalışma imkanı kalmadığı görüşüyle, Genel Merkez üyesi Orhan Yazman , üyelerden Engin Öltuğ ve bir grup arkadaşıyla fikir birliğine varan Ruhi Özer, Hamburg Sivaslılar ve Sivasspor Taraftarları Derneği  adıyla yeni bir dernek oluşumu için girişimde bulundu. Nitekim,  20 Temmuz’da  Ruhi Özer ve Orhan Yazman imzasıyla ve de yeni derneğin adıyla yapılan iftar çağrısında bunun ilk işareti de verilmiş oldu.
11 Ağustos’ta verilen bu iftar davetinden bir kaç gün önce de (7 Ağustos), ASBİR Genel Başkanı Ekrem Taştan tarafından bir iftar verildi ama,  bölünme sebebiyle,  her iki iftara da katılanların sayısı geçmiş yıllara göre bayağı  azalmıştı .  Bu durum davetlilerin de gözünden kaçmamış ve bu çatlaklık hoş karşılanmamıştı.

HAMBURG’A  YENİ BAŞKAN HADİ ÖZTÜRK



Yeni bir Sivaslılar derneğinin kuruluş aşamasına gelmesi üzerine, ASBİR  Genel Başkanı Ekrem Taştan, tüzüğün kendisine verdiği hakkı kullanarak, Ruhi Özer’in yerine Hadi Öztürk’ü başkan olarak atadı. Yönetim Kurulu üyeliklerine ise, mevcutlara ilaveten Serdar Yücel, Necati Işık ve Ramazan Özkök getirildi.

KURBAN BAYRAMI  KUTLAMA ŞENLİĞİ 2 TV’DEN CANLI YAYINLANACAK

Genel Başkan Ekrem Taştan’ın başkanlığında Hamburg’daki Akdeniz Tantuni adlı restoranda  bir araya gelen  Hamburg bölge başkanı Hadi Öztürk, Neşet Canbul, Ferhat Öztürk , Şenol Halvalı, Hamit Şahin, Hilal Karakaş, Ahat Tamer, Sıddık Poyraz, Serdar Yücel, Necati Işık ve Ramazan Özkök, 28 Ekim Pazar günü , adresi yakında açıklanacak olan bir salonda,  14-17 saatleri arasında yapılacak Kurban Bayramı Şöleni ve 14 Ekim’de Düseldorf’ta yapılacak olan Genel Kurul öncesi son hazırlıkları gözden geçirdiler.


Yeni ASBİR Hamburg bölge başkanı Hadi Öztürk, Kurban Bayramı şöleninin Kanal Avrupa ve SRT (Sivas Radyo TV) tarafından canlı olarak yayınlanacağını, bu etkinlikte Türkiye’den gelecek ses sanatçısı Ali Ateş, Mustafa Karagöz ve Hadi Öztürk(kendisi) ile bir sürpriz sanatçının sahne alacağını, moderatörlüğünü ise gazeteci Nebahat Uzun’un yapacağını açıkladı. Öztürk ayrıca, bu etkinlikte Sivaslı 10 aile ile  canlı yayında  bağlantı yapılacağını sözlerine ekledi.

ŞİMDİ GÖZLER 14 EKİM KONGRESİNDE


Yeni oluşumun kuruluş tarihi olarak, Sivas Kongresi’nin başlangıç tarihi olan 4 Eylül’ü seçen  ve ASBİR üyelikleri halen devam etmekte olan Ruhi Özer ve arkadaşları,  14 Ekim Pazar  günü 12 bölgeden 5’er temsilcinin katılımıyla  Düsseldorf’ta yapılacak  Genel Kurul’da yeni bir ekibin işbaşına geleceğine kesin gözle baktıklarını belirtirlerken;  Genel Kurul’da tekrar Genel Başkanlığa aday olacağını açıklayan Ekrem Taştan ise, seçildiği taktirde, henüz ASBİR üyesi iken, mevcut derneği bölme amacına yönelik ayrı bir dernek kurma çalışması yapan Ruhi Özer’le  artık birlikte çalışmasının söz konusu olmadığını ifade etti.

Şimdi bütün gözler 14 Ekim’deki Genel Kurul’a çevrilmiş bulunuyor ve çıkacak sonuç da merakla bekleniyor..