Kahvaltılı sohbet şeklinde geçen bilgilendirme toplantısına,Yeşiller Altona belediye meclis üyesi Yusuf Uzundağ, Haak-Bir derneği yönetim kurulu üyesi Hasan Şimşek, Hamburg Malatyalılar dernek başkanı Mevlana Çamur, TGH denetleme kurulu üyesi Şerife Köylüce, El Ele derneği onursal başkanı Şair Özer Meral, dernek üyeleri ve basın mensupları katıldı. Toplantıda 2012  yılında yapılan faaliyetlere değinen başkan Ali Akdemir Engelli bireyleri sosyal yaşamın içine katmak önemli amaçlarımızdan birisidir.Özellikle engelli çocukları olan aileler, evlatları için bir şeyler yaparken kendilerini ihmal etmemelidirler “ dedi.2013 yılında hayat boyu öğrenme projelerini hayata geçirmek istediklerini belirten Akdemir, „ Almanya'da yaşayan engellilerin hakları konusunda da önemli adımlar atacağız. Ayrıca diğer engelli dernekleriyle de birlik ve ortak çalışmalara açığız. Bu konuda da elimizden gelen çabayı göstermeye hazırız „ dedi.


Daha sonra sırasıyla söz alan, Yeşiller altona belediye meclis üyesi Yusuf Uzundağ, Hamburg Malatyalılar dernek başkanı Mevlana Çamur, Hamburg el ele derneği yönetim kurulu üyesi Kadir Taçgın, derneğin sekreteri Salim Yıldız, engel(siz) korosu sorumlusu Hüseyin Boğa, koro solisti Can Gülşan 2013 yılı için öneri vetemenilerini dile getirdiler. Derneğin onursal başkanı Şair Özer Meral’ın kendi yaşantısından örnekleri vererek yaptığı duygusal konuşma ise, toplantıda bulunanların duygulanmalarına sebeb oldu.

2013 Umut ve Hoşgörü Yılı Olsun


Toplantının sonunda 2013 yılında insan ilişkilerinde hoşgörü, diyalog,dayanışmanın hakim olması özlemi ortak bir dilek olarak, dile getirilerek,
savaşların olmadığı, barış, dostluğun ve sevginin yeşertileceği günlerin özlemine vurgu yapıldı.
Toplantı başladığı gibi dostane ve sıcak bir atmosferde, verimli sonuçlar elde edilenen bir güzellikte son buldu.

-Haber ve Foto: Kadir Taçgın-