Hamburg



Hamburg’un  Billstedt semtindeki Villar buluşma merkezinde gerçekleşen üye toplantısına derneğin başkanı Ali Akdemir, derneğin onursal başkanı şair Özer Meral, yönetim kurulu üyeleri, üyeler ve Hamburglu müzisyenlerden Dilek Yiğit, Hasan Şimşek ve Bekir Bileceli’de  katıldı.


Açılış konuşmasında gelenlere hoşgeldiniz diyerek selamlayan Başkan Ali Akdemir, „ İnsanı  öznesine alan bir anlayışla, aynı heyecan, çoşku ve aşkla  çalışmalarımız kaldığı yönden devam ediyor,  bir yaz izin dönemini daha geride bırakıp, sonbaharı karşılamağa hazırlandığımız yeni dönemde,  hepinize umut tadında  günler geçirmenizi dilerim. Diğer yandan tekrar okullar açıldı. Çocuklarımıza yeni öğretim döneminde başarılar diliyorum.


Umarım iyi bir yaz izni geçirip, Sonbahar ve kış dönemi için enerji toplamışınızdır“ diyerek sürdürdüğü konuşmasında yönetim kurulu olarak, yeni dönem için hazırlanan çalışma paketini  üyelerin bilgisine sundu. Daha sonra ise dernek üyelerine, Ankara Üniversitesi zihinsel engelliler öğretmenlik bölümünden, derneğe 3 aylık staj için gelen Fatmanur Duran’ı tanıttı.

 

Pusulamız Yaşadığımız Ülke Olacaktır.


Toplantıda geçmiş dönemde derneğin çalışmaların genelde Türkiye'deki  engellilere yardım şeklinde sürdüğü vurgulanarak, gelinen aşamada Hamburg’da 5 bin Türkiyeli engelli yaşadığını ve bu insanların sosyal hayata uyumu konusunda önemli sorunlar yaşadıkları  belirtilerek, bundan böyle faaliyetlerin pusulasının yaşanılan ülke Almanya olacağı ifade edilen toplantıda, Hamburg’daki engellilerin sosyal hayata uyumu konusunda koro ve folklor çalışmasının devam ettirileceği belirtildi. Ayrıca engellilerin el becerilerinin geliştirilmesi konusunda önümüzdeki aylarda dernek bünyesinde Filografi sanatı kursu verileceği, bunun için Türkiye'den Filografi sanatı ustası Mustafa Taştan’ı Hamburg'a davet edileceği  belirtildi.




3 Aralık Dünya Engelliler Günüyle ilgili ise, aralık ayının başında  Hamburg’da 3-4 gün sürecek geniş çaplı şölen şeklinde geçecek bir etkinlik planladıklarını, bu etkinliğe Hannoverden Karikatürist İlhan Değirmenci 120 yakın engelliler ile ilgili çizdiği karikatürleriyle, Konyadan; uzman Dr. Serdal Kanuncu,Engelli çocuklar öğretmeni Sermin Özbudak Tosun, Ereğli tüm engelliler dernek başkan yardımcısı dernek Songül Vural, Hamburg’tan Pedegog Can Bergmann ve el ele dernek başkanı Ali Akdemir’in konuşmacı olarak  katılacağı bir etkinlik için şimdiden hazırlıklara girişildiğini, bunun yanı sıra Türkiye'den engelli bir tiyatro yönetmeni Şehmus Yiğin’in  yönetiminde Tiyatro Replik’in biri çocuk oyunu olmak üzere iki oyunlarıyla, 2014’ün şubat ayı sonlarında Almanya'ya turneye getirmeyi planladıkları belirtilerek, dernek üyelerini çalışmalara  daha fazla destek vermesi çağrısında bulunuldu.

 

Şair Özer Meral Şiirleriyle Duygulandırdı

 

Toplantının son bölümünde, yeni dönem için hazırlanan özel pastayı, derneğin korosunda yer alan engelli Zeyno ile beraber kesen, derneğin onursal başkanı şair Özer Meral’in yaptığı duygusal konuşmada bazı üyelerin gözyaşlarına hakim olamadıları gözlendi.

Yeni çalışma dönemi için başarılar dilenerek yenilen pastanın ardından, kültür-sanat bölümüne geçildi.  Kültürel bölümde ise Şair Özer Meral duygu yüklü okuduğu şiirleriyle, müzisyenler Dilek Yiğit, Hasan Şimşek ve Bekir Bileceli  türküleriyle toplantıya renk kattılar.

Beraberce yenilen yemeklerin ardından, yeni dönem için başarı temennilerinde bulunularak, beraberce  hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından toplantı başladığı güzellikte son buldu.