Özgür Gün


Toplantının açılış konuşmasını yapan dernek başkanı, Ali Akdemir engellilerin sorunlarına kısaca değindikten sonra, sözlerine şu şekilde devam etti "10 yıl önce başlattığımız insanı öznesine alan, hamuru insan sevgisi, paylaşım ve sevgiyle dolu olan bir anlayışla çıktığımız  hizmet yolculuğumuz aynı çoşku ve heyecanla devam ediyor. Bu yolda bugüne kadar bizlere desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ediyoruz.

Önümüzdeki dönem önümüze koyduğumz hedeflere ulaşmak desteklerinize ihtiyacımız var" açıklamasından sonra konuşmasını, Mevlana'nın sözü olan „ Durmadan, dinlenmeden, bulanmadan, donmadan akmak ne hoş, ne kadar söz varsa düne ait, şimdi yeni şeyler söylemek lazım„ şeklinde sürdürdü.

Daha sonra Türkiye"den Filografi kursları vermek üzere derneğin davetlisi olarak Hamburg’a gelen Mustafa Baştan üyelere ve basın mensuplarına tanıtıldı. Filografi sanatıyla ilgili konuklara ve basın mensuplarına bilgiler veren Mustafa Baştan „ Engelli insanlarımızın sosyal hayata uyumu konusunda filografi sanatı çok yararlı „ dedi.

 

Almanyanın Siyasetinde Etkin Bir Güç olmalıyız.

 

Toplantıda söz alan derneğin üyesi Altona Belediye Meclis Üyesi Yeşiller Partisinden Yusuf Uzundağ’da, Almanya'da kısa bir süre önce  yapılan seçimlerle ilgili bir değerlendirme yaparak, „uzun yıllardır Almanyada yaşayan göçmenlerin aktif siyasete katılarak burada somut bir güç olmaları gerekir.“ dedi.

 

Dünya Öğretmenler Günü Kutlandı

 

El Ele Derneği'nin toplantısında 5 Kasım Dünya Öğretmenler Günü de unutulmadı. Öğretmenlerin bu önemli günüyle ilgili, Türkiye'den gelen misafir öğretmen Ali Ergin Memişoğlu,ve Almanya'da yaşayan öğretmen Sarah Sarı, Korkut Yalçın ve Mehmet İlbay'a söz verilerek öğretmenlerin toplumsal yaşantıdaki önemine ve eğitimin engelleri aşmadaki etkili gücüne değinildi.

 

El Ele Korosu  Çoşturdu

 

Derneğe yeni üyelere teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından, toplantının muhabbet bölümüne geçildi. Hüseyin Boğa yönetiminde dernek bünyesinde faaliyet yürüten engelli ve engelsiz insanlardan oluşan „ engel tanımayan engel(siz) korosunun „ müzik ziyafeti„ misafırleri çoşturdu. Özellikle koroda yer alan, Can, Onur, Doğan, ve Okan’ın bir birinden güzel şovları büyük bir beğeniyle izlendi. Kültürel bölümde sahne alan, Ozan Direnç, Bekir Bileceli, Serkan Babacan, Piyanist Ufuk, söyledikleri şarkı ve türkülerle etkinliğe ayrı bir renk kattılar.

Şair Özer Meral, Suat Gökduman, Mevlüt Aydın ise Hamburg tarzlı şiirsel yorumlarıyla şiir severleri unutmadılar.

 Etkinliğin finalinde sahne alan Türkiye'den gelen sanatçı, Hakan Taşıyan güzel sesi ve yorumlarıyla büyük bir alkış topladı.