Salim Yıldız


Hamburg Beşiktaşlılar Birliği gerçekleştirdiği görkemli bir açılış töreni ile yeni dernek binasına kavuştu.


Kurulduğu 2002 yılında itibaren Hamburg ve çevresinde Beşiktaş'a gönül veren taraftarları bir çatı altında toplamaya yönelik faaliyet yürüten ve bir çok sosyal projede imzası bulunan, Hamburg Beşiktaşlılar Birliği'nin, kalabalık bir davetli topluluğu önünde gerçekleştirdiği dernek lokalinin açılış törenine, iş, siyaset ve spor dünyasından birçok tanınmış sima katıldı.

SPD milletvekili Ali Rıza Şimşek, Yeşiller Hamburg mitte belediye meclis üyesi Bayram İnan, TGH başkanı Nebahat Güçlü, İnter Hamburg başkanı Mehmet Geyik, Sivasspor taraftarları derneği başkanı Ruhi Özer, Galatasaray Hamburg başkanı Mehmet Günyar, HADD başkanı Çoşkun Çoştur, FB Hamburg yönetim kurulu üyesi Birol Mutlu, Hamburglu işadamları Namık Yener, Ahmet Geyik, Himmet Keklikçi, Mehmet Özlü, Ziya Toprak, Uğur Dalga ve HBB yöneticileri ve üyelerinden  Lütfü Kortağ, Bülent İreçge, Musa Özer, Ramis Kılıçarslan, Kazım Korkmaz Ali Akdemir, İrfan Güneş, Hayati Günyar, Salim Yıldız, Ertaş Akçelik, Uğur Tutuş, Selami Çakı ve Türkiye'den tanınmış Filografi hocası Mustafa Baştan katıldı. Ayrıca Hamburg Türk Basın Birliğinin eski başkanlarından İkbal Özakıncı ve Mehmet Atak ve çok sayıda sporsever katıldı.     



Hamburg Beşiktaş Camiasının Özlemi Sona Erdi


Bir süredir çalışmalarını dernek lokalinden yoksun sürdüren, Hamburg Beşiktaşlılar Birliği'nin özlemi sona ererek dernek lokallerine kavuştular.


Açılış töreninin sunumunu yapan derneğin sekreteri ve basın sözcüsü Ali Akdemir „ Amacımız taraftar dernekleri arasında sevgi, hoşgörü ve centilmenlik anlayışını hakim kılmak ve şiddetten uzak, bilinçli taraftar oluşumuna katkı sunmaktır “ dedikten sonra HTBB'nin (Hamburg Türk Basın Birliği) Hürriyet gazetesi avrupa bürolarının kapatılması kararını kınayan bir açıklamasına yer verdi.. Daha sonra söz alan HBB’nin 5 dönemdir başkanlığını yapan Lütfü Kortağ’da „ Bizler 100 yıldan fazla bir centilmenlik geleneğine sahip olan bir spor kulubünün  taraftarları olarak, Hamburg’ta bir çok ilke imza atarak farklı insan ilişkileri ve çalışma anlayışını, Beşiktaş aşkı ile  birleştirerek bugünlere geldik. Bundan sonra dernek lokalimizda üyelerimize ve sporseverlere yönelik daha koordineli  çalışmayı hayata geçireceğiz.“  diye sürdüğü konuşmasında, açılışa gelen misafirlere teşekkür etmeyi unutmadı.


Daha sonra HBB eski başkanlarından Musa Özer, başkan yardımcısı Bülent İreçge, SPD milletvekili Ali Rıza Şimşek, Yeşiller milletvekili Bayram İnan, TGH başkanı Nebahat Güçlü, İnter Hamburg kurucu başkanı Yüksel Kılıç, GS eski başkanı Abdullah Akar, Hamburg Türk Basın Birliği eski başkanı Mehmet Atak ve diğer konuklarda yaptıkları konuşmalarda HBB’nin dernek lokaline kavuşmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, böylesi oluşumların Göçmenlerin güçlenmesinde ve bu toplumda daha fazla söz sahibi olunmasındaki önemine değindiler.


Açılışta Beşiktaş Pastası, GS Hamburg Derneği'nden Geldi


Açılış töreninde yapılan konuşmaların ardından, Hamburg Beşiktaşlılar Birliğinden gelen misafirlere yiyecek ve içecek ikramı sunuldu. HBB derneğinin başkan yardımcısı Bülent İreçge, Kazım Korkmaz, İrfan Güneş, Uğur Tutuş ve Ertaş Akçelik bizzat kendi elleriyle  gelen misafirlerle ilgilenerek  zengin büfeden ve içeceklerden ikramda bulundular.

Hamburg GS derneğinden özel olarak açılış için Brotkorb fırınına hazırlatılan Beşiktaş pastasını, başkan Lütfü Kortağ, eski başkan Musa Özer, başkan yardımcısı Bülent İreçge ve Ali Akdemir  beraberce  el ele vererek kestiler. HBB yöneticileri bu güzel pasta jestinden dolayı Hamburg GS derneğine teşekkür ettiler…

Pastanın beraberce yenilmesinin ardından, farklı renklere sahip taraftar derneklerine ait yöneticiler beraberce hatıra fotoğrafı çektirerek, dostluk mesajı verdiler.


Filografi Sanatçısı Musatafa Baştan’ın Eserlerine Yoğun İlgi


Hamburg el ele derneğinin davetlisi olarak bundan 3 ay önce Türkiye'den gelen ve engelli, engelsiz kişilere filografi kurslarını başarıyla tamamlayarak Türkiyeye dönmeye hazırlanan   Muştafa Baştan hocanın HBB’nin dernek lokali açılışında sergilediği güzel eserlere yoğun bir ilgi oldu. Açılış’ın sonunda HBB başkanı Lütfü Kortağ, Hamburg G.S derneği, işadamı Himmet Keklikçi ve eski HBB  başkanı Musa Özer’de eserlerden satın alarak sosyal sorumluluk anlayışı doğrultusunda el ele derneğine maddi katkı sundular…