HDB Başkanı Ahmet İyidirli imzasıyla yapılan açıklama şu şekilde:

Halkçı Devrimci Birliği Berlin - HDB 
olarak tüm Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının ve Türkiye’ye gönül bağı olanların Cumhuriyet Bayramını ve Cumhuriyet’in 93. kuruluş yıldönümünü en içten dileklerimizle kutluyoruz.



Eşit ve özgür yurttaşların Türkiyesi için,

Hukuk devleti için, sosyal adalet için

laik ve demokratik Türkiye için

Cumhuriyetin 93. yılında sosyal demokrat HDB olarak Berlin'den Türkiye'deki dostlarımıza, yoldaşlarımıza, demokratik Türkiye sevdalılarına seslenmek istiyoruz: Verdiğiniz mücadelede yanınızdayız.

CumhuriyetTürkiye’sinin “yurtta barış, cihanda barış” ilkesini ayaklar altına alan AKP Hükümeti ve onların Cumhurbaşkanı, mezhepci dış politikası ve yeni Osmanlıcılık hayaliyle ülkeyi maceralara sürükleyor.

AKP'nin eski ortağının 15 Temmuz'daki faşist-dinci girişiminden sonra AKP iktidarı karşı darbeyle tüm ülkeyi parlamentosuz ve baskı rejimiyle yönetmeye başladı. Üç ay için getirilen OHAL sürekli yönetim biçimine dönüştü. Keyfi yönetimin bir aracı olarak tüm farklı düşünenleri baskı altına alma aracı olarak kullanılıyor.

Medya susturuldu, çoğu iktidarın yalakalığını yapan propaganda ve beyin yıkama araçlarına dönüştü. Eleştirisel düşünceleri dile getiren gazeteciler işlerinden attırılıyorlar, hukuk ayaklar altına alınarak yayın organlarına el konuluyor.

HDB, tüm sosyal demokratlar Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyeti kuran, katkı veren tüm değerli insanlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz.

Tüm cumhuriyet düşmanlarına, yandaşlara, yalakalara ve yağcılara inat CUMHURİYET BAYRAMI HERKESE KUTLU OLSUN.