Süheyla Kaplan

HAKM eğitmenlerinden Aşır Özek, İsmail Özdemir ve Erhan Şimşek’in  bağlama öğrencileri Anadolu’nun farklı yörelerinden türküler okudu.

 

HAKM Başkanı Nurali Demir, bağlamanın yüce bir enstrüman olduğunu ifade ederek, genç kuşakların kültürlerine sahip çıkmaları ve yaşatmaları için gençleri derneklerde daha aktif olmaya çağırdı.

 


Demir , Türkiye’deki güncel gelişmelere de değinerek olası bir AKP-MHP koalisyon hükümetinin savaş hükümeti anlamına geleceğini söyledi.

'ALEVİLER OLARAK HİÇ BİR ZAMAN GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ'

Demir, ‘’ Bugüne kadar faşist, ırkçı bir ideolojiden beslenen iki parti eğer olası bir koalisyona giderse Türkiye’nin daha karanlık günlere gebe kalacağının da işaretini veriyor. Bugün Ramazan ayında insanlara inançlarından dolayı oruç tutmadıkları için tutanlar tarafından dayak atılıyor, film setleri basılıyor. Aleviler olarak nasıl dün hiçbir zaman geri adım atmadıysak bundan sonra da geri adım atmayacağız. Kanla beslenenlerin planı tutmayacak’ dedi.

 


Öte yandan Hamburg’da  Dünya Dinleri Akademisi’ne bağlı olarak bir süre önce açılan Alevilik Anabilim Dalı'nda eğitim için başvuruların başlandığı belirtildi. Öğretmenlerden Hülya Gül ve Zeynep Yalçınkaya Eğitim Fakültelerinde okuyan gençlerin ikinci bir seçmeli ders olarak Alevilik dersini tercih edebileceklerini ve kayıtların başladığını bildirdiler.