Hamburg ve Çevresi Atatürkçü Düşünce Derneği (HADD) 18 Mart tarihinde Hospitalstrasse 111, TGH Haus 7 salonu'nda yapacağı genel kurul toplantısında Zeynep Arslan başkan adayı olacağını ve üyelerin desteğini beklediğini açıklandı.

Evli ve anne olan Zeynep Arslan laik, devrimci ve halkçı değerli Atatürk dostlarının çok daha güçlü olmaları için elinden geleni yapacağını kaydetti.

4 yıldır HADD yönetiminde

Kendisinin dernek çalışmaları üzerine yeterince tecrübesi olduğuna vurgu yapan Zeynep Arslan, “14 Nisan 2014 tarihinden beri HADD yönetiminde severek ve gururla görev yapıyorum. Yapılacak seçimlerde başkanlığa adaylığımı koyacağım. Bu kararı, HADD’ye bir kadın elinin değmesi gerekliliğinden yola çıkarak aldım. HADD üyelerinin potansiyeli ve benim dernek yönetiminde 4 yıl boyunca elde ettiğim tecrübelerin ışığında, HADD’yi şu an bulunduğu noktadan daha ileri yerlere taşıyacağımıza inancım sonsuzdur. Tabii bunu ancak sizlerin ve seçilecek yeni yönetimin desteğiyle başarabileceğimin de bilincindeyim. Yani, önce hep birlikte hayal kuracağız ve daha sonra yine birlikte, el ele, yürek yüreğe bu hayallerimizi gerçekleştireceğiz” dedi.

Üye sayımızı çoğaltacağız
Başkanlığa seçilmesi durumunda HADD kurumunda tüm yapıcı eleştirilere açık olabileceklerini, çalışmaların yakından takip edilebileceği şeffaf bir yönetim oluşturacaklarını belirten Arslan; “ Yapıcı eleştirilerin her zaman bizleri daha ileriye götüreceğine, olumsuzlukların önünü keseceğine inanıyorum. Hedeflerimiz arasında, üye sayımızı önümüzdeki iki yıl içinde en az iki katına çıkarmak da bulunuyor. Üye kazanımına engel olabilecek sebepler için zemin oluşmasına engel olacağız. Zira, yeni üyeler ve yeni fikirlerle daha güçlü olabilir, daha sağlam adımlarla ilerleyebiliriz. Birlikten güç doğacağını unutmayalım” dedi.

Birlikten güç doğar

Birlikten güç doğar diyen Zeynep Arslan; “HADD, ‘Küçük olsun, benim olsun’ varsayımından bir an önce vazgeçmelidir. İşimize ilk etapta dernek çalışmalarını yapabileceğimiz bir yer bulmakla başlayacağız ki, böylelikle üyelerimizin ve bize gönül bağı olan Atatürk dostlarının aynı çatı altında buluşmasını sağlayabilelim. Dernek binamızda bir Zübeyde Anne Köşesi oluşturarak, yüzyılın dâhisi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü yetiştiren insanı onurlandıracağız, her daim hatırlatacağız. Sadece bir evlat değil, bir asker, devlet adamı ve hepsinden önemlisi eşsiz bir insan yetiştirmiş bir anneyi ancak bu şekilde gelecek kuşaklara anlatabileceğimize, tanıtabileceğimize inanıyoruz. Tüm bu çalışmalarla HADD’yi ikinci evimiz yapacağız” ifadesinde bulundu.

Alman ve göçmenlerle etkinlikler
Zeynep Arslan 19 Mayıs etkinliğini farklı yapmayı düşündüğünü belirterek; “ Alman toplumu ve diğer göçmen topluluklarının da katılımıyla daha geniş çapta, bisiklet turu şeklinde tüm Hamburglularla birlikte kutlayabiliriz. Atatürk’ü Almanlara ve toplumun diğer kesimlerine anlatmanın yolu sadece salonlardaki etkinlikler olmamalıdır. Onlarla iç içe, farklı etkinliklerle Atatürk’ü anlatma düşüncesiyle hareket etmeliyiz. Örneğin Atatürk’ün ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ cümlesinin savaş değil, dünyaya barış çağrısı olduğunu anlatmak da onu anlatmak demektir. Hamburg’da bir sokak, meydan veya bir parka Atatürk adının verilmesi için çalışmalara başlayacağız” diyerek gelecekle ilgili programını anlattı.

Farklı etkinlikler

Değişik etkinlikler düzenlemeyi amaçladığının altını çizen Zeynep Arslan sözlerine şöyle devam etti:”Atatürk’ün bir heykeli, bir büstü neden Hamburg’da bir meydanda olmasın ki? Tüm bu anlatımları daha pragmatik yapabilirsek ancak o zaman kendimizi daha iyi anlatabiliriz.
Ya da Atatürk’ün ölüm yıldönümü olan 10 Kasım’ı neden hep ağıt yakarcasına anarız ki? Bunun yerine Hamburg’dan grup şeklinde Atatürk’ün Selanik’teki köşküne gidip orada ulu önderimizi anabiliriz. Bu bağlamda en geç, Atamızın 80. ölüm yıldönümünde Selanik’e bir gezi organize etmeyi planlıyoruz. Yani, Atamızın doğduğu, düşüncelerinin doğup serpildiği mekanda Atatürk dostlarıyla buluşacağız. 3 ayda bir, alışılagelmişin aksine özel ve şölen şeklindeki ezber bozan programlarla siz Atatürk dostlarını bir araya getirerek HADD’yi, eski HADD olmaktan çıkaracağız. Emin adımlarla, hep birlikte hep ileriye taşıyacağız derneğimizi”

Emine SONUGÜR / HAMBURG