Mustafa Akpolat

Hamburg'da göçmen nüfusun en yoğun olduğu semtlerden olan Mümmelmannsberg ve çevresinde yaşayan değişik uluslardan insanların sorunlarına çözüm için, birlikte faaliyetler yürütme amacıyla yeni bir İnisiyatif kuruldu. İlk etapta sosyal danışmanlık ve saz kursları ile resim kursları gerçekleştiren inisiyatif üyeleri, ileriki süreçte semt okullarında yaşanan değişik sorunlara çözüm bulmak için adım atacaklarını belirttiler. Çevre sakinleriyle yakından ilişkiye geçmek için bilgilendirme toplantıları ile kahvaltı ve komşu toplantıları gerçekleştirmeyi hedefleyen yeni inisiyatif, semtin tanınan simalardan oluşmakta. 

İnisiyatifin oluşumunda yer alan, Emrah Salı, Nilgün Çapan, Emine Arslan, Halil Orhan, Erol Sarıdoğan, İsmail Kokmaz, Muharem Bozkut ve Hüseyin, isteyen herkesin, toplantılara katılarak ortak kararların alınmasında ve faaliyetlerde görev alabileceklerini belirtiler. İnisiyatif düzenli olarak 15 günde bir toplantıların devam edeceğini ve şu an devam eden sosyal danışmanlık, resim ve saz kurslarının yanı sıra, emeklilik, eğitim, sağlık gibi konularda uzmanların katılacağı bilgilendirme toplantılarınında yapılacağı belittiler. İnisiyatifin bu yılki faaliyetleri arasında, semtte yaşayan değişik ulusların kültürel zenginliklerinin yer alacağı bir şenlikte yer almakta.

Kurslar ve faaliyetlerle ilgili daha geniş bilgi için: 0176 / 92 98 11 54

E-mail: [email protected]

Faaliyetler: Strietkoppel 14 – 22115 Hamburg Billstedt /Mümmelmannsberg adresinde:

Resim Kursu her Çarşamba, Saat 13:00-15:00 arası, Saz Kursu, (yeni başlayanlar için) Her Salı, Saat:13:00-15:00 arası, Danışmanlık (Yazışma ve resmi işlemler konusunda, yönlendirmek ve yardımcı olmak)  Salı günleri Saat 16:00-17:00 arasında gerçekleşmekte.