Aynura Şahmardanova

Divan Heyetini okul müdürü Helmut Dürnberg, Avukat Nicolai Overbeck, Politikacı Hans-Ewalt Mertens ve Göçmenler Merkezi genel müdiresi Neslihan Öznarin’in oluşturduğu Genel Kurul, beklenenden daha çoşkulu geçti.

Udo Radloff ve Nazan Malkoç tarafından 2013 yılının Faaliyet Raporunun açıklanmasıyla başlayan Genel Kurul'da, genel mali raporu (Gelir-Gider Muhasebesi) Aynura Sahmardanova ve Harun Raşit Öznarin sundu.  Faaliyet ve Mali Raporların ayrıntılarına kadar şeffaf bir şekilde sunumu Üyeleri memnun etti. 

2013 yılı Mali Raporuna göre: Gelir, 323.656,96 € ve Gider ise: 316.218,84 € olarak açıklandı. 2013 yılında mali olarak çok zor bir dönemden geçilmiş olunduğu ifade edilerek, 2014 yılına: 7.438,12 € ile geçiş yapıldığı beyan edildi.

Göçmenler Birliği'nin hazırladığı 2013 yılı Kurum Kataloğu'nun Deleğe ve Üyeler tarafından takdirle karşılandığı belirtildi.  2013 yılında toplam 39.647 katılımcıya ve 100.537 Fahri ve Mesleki 'Çalışma saatine ulaşıldığı, istatistik sonucu açıklandı.

Göçmenler Birliği'nde geleneksel hale gelen “Yılın Gönüllüleri” Sertifası ve Primleri, Barbara Marn, Nazan Malkoç, Hellmut Heine, Maria Heine ve Reinhard Pohl'a verildi. 

HAYRİ ÖZNARİN TEKRAR BAŞKAN

Genel istek ve temennilerin ardından tüm Delege ve Üyeler 20. Olağan Genel Kurul bitti derken, Başkan Hayri Öznarin söz alarak, 2013 yılında, şahsı ve Göçmenler Birliği aleyhinde Alman Basını'nda çıkan haberlerden dolayı görevini bırakmak istediğini belirterek, yazılı bir dilekçe verdi. 

Üyelerin tamamının oyuyla görevine devam edeceği birkez daha oy birliği ile kabul edilen Öznarin, duygu dolu dakikalar yaşadı ve, “Bundan sonra birbirimize daha fazla kenetlenmek ve içerde ne olursa olsun, dışarıya ve bizlere zarar vermek isteyenlere karşı tek vücut ve tek yürek olmamız gerekmektedir”, dedi. 

Genel Kurul sonrası topluca geleneksel 6.Kurufasulye Günü kutlandı.