Panele gazeteci Necati Abay konuşmacı olarak katıldı.

Abay, konuşmasına AvEG-Kon’lu erkeklerin ve AGİF’in erkeklere yönelik yaptığı açıklamalar hakkında bilgiler vererek başladı.

Necati Abay, erkekler dünyasının “Kadına yönelik şiddet” konusunda ikili görevle yüz yüze bulunduğunu, birincisinin, erkek egemen devletlerin gündelik yaşamın bir parçası haline getirdiği kadına yönelik şiddet karşısında eylemli tepki koyması gerektiğini, ikinci olarak özellikle ilerici, devrimci ve sosyalist erkeklerin “erkeklikleriyle yüzleşmesi, içimizdeki Erk(ek)’liği sonlandırma, toplumsal cinsiyet eşitliği için mücadele ederek cins intiharını gerçekleştirmesi gerektiğini belirtti. Bu amaçla 25 Kasım’da sokaklara çıkarak “Kadına yönelik şiddet erkeklikse, biz bu erkekliği ret ediyoruz!” eylemlerinin düzenlenmesi gerektiği çağrısını yaptı.



Erkekliğimizle yüzleşmek istiyor muyuz?

Panel katılımcısı erkeklere, “erkekliğimizle yüzleşmek istiyor muyuz” sorusunu yönelten Abay, öncelikle bu soruya dobra dobra, açık yüreklilikle yanıt vermek gerektiğini, erkekliğimizle yüzleşmeyi istemenin tayin edici önemde olduğunu ve bu isteğin pratikte yaşam bulması gerektiğini anlattı.

Kadınlar erkekliğimizi deşifre ediyor!

Abay, kadın özgürlük mücadelesi yürüten komünist kadınların, biz erkeklere ayna tuttuğunu, bizi çırılçıplak soyarak erkekliğimizi deşifre ettiğini belirterek, sosyalist kadınların ayak izlerinden yürümenin, erkeklikle yüzleşmemizi kolaylaştıracağının altını çizdi.

Necati Abay,  “saçı uzun aklı kısa”, “anasını...”, kadının karnından sıpayı, sırtından sopayı eksik etmeyeceksin”, “tarlayı düz al, kadını kız al”, “kızını dövmeyen dizini döver”, “elinin hamuruyla erkek işine karışma”, “dişi köpek kuyruğunu sallamazsa erkek köpek ardından gitmez” gibi erkek egemen devletler tarafından topluma şırınga edilen, kadınları aşağılayan, kadın kıyımının yolunu açan, “cehennemin yolunu döşeyen” sözlerden örnekler vererek, erkek devrimcilere, gündelik yaşamın bir parçası haline gelen bu sözlere karşı eylemli tavır almaya davet etti.

Panelin ikinci bölümünde kadın katılımcıların erkekleri terleten soruları verimli tartışmalara vesile oldu. Bu içerikli panellerin belli periyodlarla yaşama geçirilmesi gerektiği temennisinde bulunuldu.

25 Kasım’da erkekler sokağa çıkıyor

Panelde yapılan tartışmalar ışığında, 25 Kasım’da bir grup erkek, Schloßplatz meydanında “Kadına yönelik şiddet erkeklikse, biz bu erkekliği ret ediyoruz!” eylemini yapma kararı aldı...