İçişleri Bakanı Gérald Darmanin, hükümetin çarşamba günkü Bakanlar Kurulu toplantısında, Türk aşırı milliyetçi grubun (Bozkurtlar) bu ülkedeki faaliyetlerinin tasfiye edileceğini duyuracağını dile getirdi.

Fransa'daki Türkler ve Azeriler ile Ermeni toplumları arasında Dağlık Karabağ'daki savaşı protesto sırasında arbede çıkmış ve bu sırada yaralananlar olmuştu.

Lyon'da bir grup Türk ve Azerbaycanlının, Ermenilerin yoğun yaşadığı semtte yürüyüş gerçekleştirdiği belirtilmişti.

Ayrıca önceki gün Lyon yakınlarındaki Décines bölgesindeki Ermeni Hafıza Merkezi ve Ermeni Soykırımı Anıtının üzerinde spreyle "Bozkurtlar" ve "Recep Tayyip Erdoğan" yazıları yazıldığı öne sürülmüştü.

ermenihaber'de yer alan bir habere göre bu olayın ardından Fransa'daki Ermeni toplumu, Bozkurtlar'ın yasaklanması için hükümete başvuruda bulundu. Fransa’daki Ermeni derneklerinin faaliyetlerini koordine eden Murat Papazyan, Fransa İçişleri Bakanlığı’yla irtibat halinde olduklarını dile getirerek, "Vienne, Dijon ve Décines’de Erdoğan’ın direkt kontrolü altında bulunan radikal Türkler- Bozkurtlar Ermeni karşıtı gösteriler düzenledi. Bu eylem de onların faaliyetinin bir sonucudur." ifadelerini kullandı.

Papazyan ayrıca “Erdoğan bu savaşı Avrupa’ya getirmek istiyor. Eminim ki Fransa’daki bu ortam Erdoğan’ın çabalarıyla oluştu. Türkiye’nin derhal NATO’dan çıkmasını talep edilmeli ve Avrupa Birliği’yle Türkiye’nin müzakereleri durdurulmalı” sözlerini de dile getirdi.