Almanya’nın Frankfurt Kenti’nde kurulu Hessen Eyaleti Atatürkçü Düşünce Derneği’nin balosuna, „Sizi haber yapmayız ha“ diye şantaj yapıp bedava girmeye çalışan gazetecilerin yarattığı kriz sürüyor. 

Eşlerine şantajla bedava bilet aldırmak isteyenlerin bazıları sosyal medyada ortaya çıkmaya başladı.

BİR GAZETECİ, 6 YER İSTEDİ

Bir gazetecinin, bedava balo bileti için tam 6 isim verdiği belirtildi. Bedavacıların sayısının yaklaşık 30’u bulduğu, bu yüzden de He-ADD’nin, „Bu iş böyle olmaz. Muhabir haberini yapar gider. Onlar protokol istiyor“ diyerek tavır aldığı açıklandı.

Çoğu yandaş medyanın telifli çalışanı olan, bir kısmı da işsiz olan gazetecilerden bazıları, „Yani bir tas çorbaya doyardık. Onu da çok gördüler“ diyecek kadar işi ayağa düşürdü. Bu arada, Avrupa Postası’nın „Gazetecilerin yarattığı bu skandalı“ haberleştirmesi ve konunun sosyal medyada hızla yayılması üzerine, Frankfurt Başkonsolosluğu da, „protokol olarak“ davetli olduğu baloya, ücret ödeyerek girdi.

„HABER KULLANMAYIZ“ ŞANTAJI

Başkonsolosluk bile bu hassasiyeti gösterirken bazı „gazeteciler“ pişkinliklerini sürdürdü. Kendine gazeteci ünvanı veren bir kişi, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, „Haberi SABAH kullanmayacak. Ulusal medya kullanmayacak. Yerel medya kullanmayacak. Bir tas çorbayla doyardık biz“ açıklaması yaptı.

Ancak, bu kişinin iddialarının aksine, Avrupa’da en çok satan ve internette en çok takip edilen iki büyük gazete SÖZCÜ ve HÜRRİYET, habere çok geniş, ayrıntılı yer verdi.

RESTORANTTA BEDAVA MASA DONATTILAR

Bu gelişmeler olurken, kendisine gazeteci diyen bazı kişilerin, bir süre önce Offenbach Kenti’nde açılışı yapılan bir restorana gittiği ve „Açılış haberi yapma bahanesiyle“ orada oturup yemek yediği ortaya çıktı. İsimleri bizde saklı olan bu „gazeteciler“in parasını ödemediği, restorantı yeni açanların da bu durumdan rahatsız olduğunu vurguladığı belirtiliyor.

MASRAFLAR HESAPLANIYOR

Öte yandan, He-ADD’nin Cumhuriyet’in 94. Yıldönümü balosunun muhteşem geçtiği öğrenildi. Baloya, her kesimden Türk’ün katıldığı, herkesin de „Toplanan paralar, çocukların eğitimine katkı veren derneklere aktarılacağı için“ parasını tam olarak ödeyip baloda yerini aldığı açıklandı.

He-ADD yönetimi, masrafların bu hafta içerisinde hesaplanacağını ve kalan miktarın tümünün de bağışlanacağını duyurdu.