"Savaş, değil Barış hemen şimdi IŞİD barbarlığına karşı birlikte mücadele etmeliyiz." başlıklı açıklama şu şekilde:

14 Kasım’da Paris’te gerçekleşen, barbarca saldırılar 129 insanın ölümüne ve yüzlerce kişinin yaralanmasına neden oldu. Fransa’da öldürülen masum insanların acısını paylaşıyor IŞİD son bir ayda Ankara’da, Mısır’da, Beyrut’ta ve Paris’te yaklaşık 500 kişiyi öldürmesini şiddetle kınıyoruz. IŞİD’in sivillere yönelik bu insanlık dışı saldırıları tamamen emperyalizmin desteğiyle geçekleşmiştir.

IRAK İŞGALİNİN GÜNÜMÜZDEKİ ADI: IŞİD

20. Yüzyıl, bir barbarlık yüzyılıdır. Geçtiğimiz yüzyılda savaşlarda ve savaşın etkileri nedeniyle yaşanan felaketler sonucu yaklaşık 200 milyon kişi öldü. Küresel neo-liberal politikalar insanlık üzerinde önemli bir yıkım yarattı. Bu yıkım Ortadoğu’da sömürgeci işgal politikalarıyla el ele gitti. Irak’ta 2003’te ABD liderliğindeki işgali, günümüzde IŞİD adı altında ortaya çıkması için bir zemindir.

Diğer pek çok emperyalist ülke gibi Fransız emperyalizmi de Afganistan’da, Mali'de, Orta Afrika Cumhuriyeti'nde, Nijer'de, Moritanya'da, Libya’da, Suriye’de askeri operasyonlar düzenleyerek, kendi ülkesindeki Müslümanlara eşitsiz, ayrımcı politikalar uygulayarak, IŞİD benzeri örgütlerin oluşmasına ve büyümesine yol açan sebeplerden biridir.

SAVAŞIN KURBANLARI SİVİLLER

Emperyalizim kurbanları ise başta Suriye halkı olmak üzere bütün bu ülkelerdeki siviller olmaktadır. Suriye’de insanlar ya savaş koşulları altında yaşamak ya da hayatlarını riske atmak pahasına ülkeden kaçmak zorunda kalmaktadır. IŞİD barbarlığı artık Avrupa’da ve tüm dünyada mülteciler için daha sıkıntılı günler demektir, barış sevenlerin, ırkçılığa karşı mücadele edenlerin en önemli.. görevlerinden biri de mültecilerin en temel insan haklarını her koşulda savunmak olmalıdır.

YABANCI ORDULAR IRAK, SURİYE VE AFRİKA'DAN ÇEKİLSİN

Savaşlara ve barbarlıklara verilebilecek en önemli yanıt, kökenleri, derilerinin rengi, dinleri ne olursa olsun tüm halkların barbarlığı doğuran kapitalizme ve emperyalizme karşı barış için birlikte mücadelesidir. Bunun için Frankfurt türk Halkevi olarak, tüm emperyalist ülkeler ordularını başta Suriye, Irak ve Afrika olmak üzere bulundukları bütün ülkelerden derhal çekilmesini, halkların kendi kaderlerini tayin hakkına saygı göstermelerini talep ediyoruz.

IŞİD barbarlığının doğmasının nedeni kapitalizm ve emperyalizmdir. Savaşsız bir dünya için, emperyalizme ve kapitalizme karşı birlikte mücadele etmeliyiz. Bunun için insan olmamız yeter.

Frankfut Türk Halkevi Yönetim Kurulu