Gençlerin gelişiminde sporun yeri önemli

Kentin Billstedt semtinde bulunan Meram Restoran'da kahvaltıda biraraya gelen HFD yönetim kurulu üyeleri bir basın açıklaması yaptılar.


Spor geliştirir ve bütünleştirir

HFD Başkanı Mustafa Çömlek, Murat Yıldırım, HFD Kadınlar Kolu Başkanı Ayşe Drebing, Zeynep Arslan'ın da aralarında bulunan bir grup biraraya geldi. Gelecek nesillerin daha iyi gelişmesi için kolları sıvadıklarını belirten Ayşe Drebing, “Sporun insanlar üzerinde psiko-sosyal gelişimini destekleyen önemli bir yeri vardır. Bunun için eğer spor, çocuk ve gençlerimizin yaşamında düzenli ve bilimsel olarak yer alıyorsa bize ve bizimle empati kurabilen, sağlıklı, sosyal ve en önemli grup içi bütünleşme, dayanışma duyguları pekişmiş, toplumsal ilişkileri gelişmiş yeni nesiller olarak geri dönecektir” dedi.



Sosyal proje çalışmaları yapacağız


Spora HFD olarak çok önem verdiklerinin altını çizen Drebing sözlerini şöyle sürdürdü:
“Biz HFD olarak bu bilinç doğrultusunda, bundan sonraki süreçlerde, çocuklarımız ve gençlerimiz adına sosyal projeler geliştirmeye yönelik çalışmalar yapacağız. Aynı zamanda tüm insanlara yararlı olduğuna inandığımız projelerde diğer derneklerin kadın kollarına çağrıda bulunuyorum. Gelin güzel, kalıcı ve yararlı sosyal etkinliklerde, projelerde el ele verelim birlikte hareket edelim. Birlikten güç doğar ve gelecek nesillerimize temiz, güzel bir dünya bırakalım”


Kadın çalışmalarını destekliyoruz

HFD Başkanı Mustafa Çömlek'te sporun önemli olduğunu ve kadınların çalışmalarını her zaman desteklediklerini ifade ederek, “Derneğimizin kadın kolları başarılı çalışmalara start verdi. Bizde kadın kollarının daha başarılı çalışmalar yapabilmeleri için önümüzdeki süreçte belirli bir bütçe ayıracağız. Hedefimiz Almanya ve Avrupa çapında diğer derneklerimizin kadınlar kolu üyeleriyle çok daha başarılı ve faydalı çalışmalar yapmaktır. Çocuklarımız ve gençlerimiz bizim geleceğimiz, bizim temsilcilerimizdir. Kendilerini sağlıklı, eğitimli ve bilinçli yetiştirmek için elimizden gelen tüm imkanı kullanacağız” açıklamasında bulundu.