Göçmen dernekler, pandemide yaşam koşulları ağırlaşan evsizlere yardım eli uzatıyor.

Kültür ve eğitim kurumu KUBİ'nin yabancı düşmanlığına, ırkçılığa, antisemitzm, İslamofobi, ayrımcılığa ve dışlanmaya karşı geliştirdiği Demokrasi için Göçmen Örgütleri Ağı (MOND) yer alan dernek ve sivil inisiyatifler, evsizlere yardım için de güçbirliği yaparak yiyecek ve giyecek dağıtıyor . Göçmenler ağında yer alan, büyük çoğunluğu Türkiye'den gençlerin üyesi olduğu yardım derneği Libra ile Eritre kökenli gençlerin oluşturduğu Amanet, evsizlere mercimek çorbası, Eritre poğaçası sambusa, Afrika ekmeği himbasha, çikolata ve sudan oluşan yiyecekleri dağıttı. Amanet yöneticisi Nahom Kahsai, evsizlere her hafta sonu yemek veren Libra ile güçbirliği yaptıklarını belirterek, "Noel öncesinde evsizlere bizim de katkımız olsun istedik. Libra ile yardımlarımızı biraraya getirdik, yiyecek paketleri hazırladık. Birlikte çorba pişirdik. Evsizlerin yoğun olduğu kent merkezinde stantlar kurup yemeklerimizi dağıttık. İnsanların yüzünde tebessüm görmek bizi memnun etti. Pandemi koşullarında da göçmen derneklerin toplum yararına çalışmaları devam edecek" dedi.

Sevenleri Naciye Akçay'ı son yolculuğuna uğurladı Sevenleri Naciye Akçay'ı son yolculuğuna uğurladı


Libra üyesi gençler, onlarca yeni ürünü evsizlere dağıttı

Libra bu kez giyecek de verdi
Eschenheimer Tor kulesinin önünde, elli kadar Libra gönüllüsünün kurduğu stantta da paltodan, şapka, yün çorap, atkı, iç çamaşırı, eldivene, botlardan battaniye, uyku tulumu ve hijyenik ürünlere kadar onlarca çeşit giyeceği biraraya getirildi. Frankfurt ve çevresinde konuya duyarlı kişi ve şirketlerin de Libra'ya giyecek ve yiyecek paketleriyle destek verdi. İrland Pub adlı kuruluş hazırladığı yerel, sıcak yemeklerden oluşan menüyü Libra'ya teslim ederken Youtube fenomeni Mr Yasin de evsizlere yüz kadar uyku tulumu hediye etti. Dağıtım sırasında Libra gönüllüleri evsizlere eşlik etti. O sırata stant önünde uzun kuyruk oluşturan evsizler, büyük bir sabırla sıranın kendilerine gelmesini bekledi.

Aslantaş: Gençlerle gurur duyuyorum
Libra, iki yıldan beri İnstagram üzerinden yardım kampanyaları düzenleyen, Türk Halk Müziği sanatçısı Cem Aslantaş'ın inisiyatifiyle kurulan bir yardım derneği. Evsizlere, sokak hayvanlarına ve yaşlılara yardım ediyor. Kurucu başkan Cem Aslantaş, Libra'nın kamu yararına dernek olma sürecinde büyük yol kaydettiğini söyledi. İşlemlerin uzun sürmesinin iş insanlarından gelecek yardımları etkilediğini kaydeden Aslantaş, "Evsizlere onları pandemide yalnız bırakmayacağımıza dair söz vermiştim. Pandeminin başlamasından beri yardımlarımızı bir kez bile aksatmadık. Üyelerimizin cep harçlıklarından oluşturduğu bütçeyle yemek verdiğimiz günler de oldu. Bunun yanısıra kışın evsizler için çok zor geçiyor, onların kıştan zarar görmelerini istemiyoruz. Yılda bir kez de kışın ihtiyaç duydukları giyecekleri dağıtıyoruz. Bizi tanıyan şirketler, dostlarımız yardımlarını esirgemiyor. İki yıldır her hafta sonu yemek veriyoruz. Bunun için her hafta sonu, her aksiyona Köln, Marburg, Worms, Mannheim'dan Frankfurt'a gelen gönülülerimiz var. Bu gençler arasında öğretmen, avukat, doktor adayları var. Büyük çoğunluğu Türk gençleri gönüllülerimizle gurur duyuyorum" diye konuştu.